Секрети витончених ватрушок
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового тіста
- 0,5 кг сиру
- 250 гр цукру
- 1 яйце
- 1 ст.л. крохмалю (за необхідності)
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Листкове тісто розморозити і розкачати в прямокутний пласт близько 60*40 см. Можна розділити тісто на дві частини і розкачати кожну в прямокутник 30*20 см. Розрізати листкове тісто на 12 квадратів однакового розміру.
- Скласти всі квадрати з листкового тіста стопкою, обережно зрізати кути, щоб надати квадратам круглої форми. Вирівняти кожне коло для листкової ватрушки таким чином: склянку поставити догори дном, накрити дно колом і обережно притягнути всі краї донизу.
- Таким чином розтягнути кожне коло і викласти їх у форми для кексів. Приготувати сирну начинку для листкових ватрушок. Якщо сир зернистий - протерти його через сито. Додати до сиру сире яйце і збити міксером до утворення однорідної консистенції.
- Потім додати цукор, ванільний цукор і ще раз збити до його повного розчинення. Якщо сирна маса вийшла занадто рідка, додайте крохмаль і ретельно перемішайте. Розігріти духовку до 180С, викласти готову начинку у формочки для кексів, застелені листковим тістом.
- Готувати листкові ватрушки з сиром приблизно півгодини до рум'яності. Вийняти форми для кексів із духової шафи і залишити на 5-10 хвилин остигати. Після цього вийняти ватрушки з формочок і дати їм повністю охолонути. Подавати листкові ватрушки до столу остиглими. Приємного чаювання!
Ватрушки є популярними українськими солодощами, які мають своє коріння в кухонній спадщині Київської Русі. Ці ласощі часто подають із гарячим чаєм або ароматною кавою. Також, ватрушки є традиційним солодким десертом на святковому столі під час українських весіль та різноманітних сімейних заходів.