Рецепт шоколадно-бананового десерту

Рецепт шоколадно-бананового десерту
3.6
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 середніх банани
  • 5 яєць
  • 200 гр несолодкої творожної маси (можна замінити 200 гр творогу і 50 мл молока)
  • 150 гр чорного шоколаду
  • 50 мл вершків 10% (можна замінити 40 мл молока і 10 гр вершкового масла)
  • 50 гр цукру (бажано коричневого)
  • пів-лимона (сік)
  • 20 гр вершкового масла
  • 10 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. Банани очистити і порізати кружечками близько 1 см завтовшки. Половину желатину всипати в невелику ємність і залити 2 ст.л. холодної води. На пательню покласти шматочок вершкового масла (близько 20 гр) і поставити на вогонь.
  2. Додати на сковороду з розплавленим маслом цукор і обсмажувати його, помішуючи, до розплавлення. З половинки лимона вичавити весь сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті.
  3. Коли цукор почне плавитися, влити до нього лимонний сік, при цьому безперервно помішуючи цукрову карамель. Викласти в отриману карамель шматочки бананів і залишити на невеликому вогні готуватися кілька хвилин. Желатинову суміш поставити на водяну баню і зняти відразу після розчинення желатину у воді.
  4. Творожну масу (творог потрібно протерти через сито і розтерти виделкою з молоком) з'єднати з бананами, карамеллю, желатином і гарненько перемішати. Боки і дно форми застелити харчовою плівкою. Викласти у форму бананову масу, розрівняти і відправити в холодильник.
  5. Банановий десерт має майже повністю застигнути, на це знадобиться близько 2 годин. Через зазначений час приготувати шоколадний шар для десерту. Желатин, що залишився, залити 2 ст.л. холодної води і залишити на 15 хвилин. Жовтки відокремити від білків і залишити в кімнатній температурі, а білки прибрати в холодильник.
  6. Шоколад поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику ємність, влити вершки і поставити на водяну баню. Помішуючи, нагрівати до повного розчинення всіх інгредієнтів, зняти посудину з водяної бані та залишити остигати.
  7. Желатин із водою поставити на водяну баню і нагрівати до розчинення желатину, помішуючи. Одразу після цього зняти ємність із водяної бані, додати до шоколадної маси та розмішати. Додати раніше відокремлені яєчні жовтки і ретельно розмішати виделкою або вінчиком.
  8. Білки вийняти з холодильника і збивати міксером до стійких піків. З'єднати шоколадну масу зі збитими білками і перемішати. Вийняти форму з холодильника, заповнити її шоколадним шаром і розрівняти.
  9. Шоколадно-банановий десерт має настоятися в холодильнику не менше 4 годин. Потім вийняти форму, обережно зняти роз'ємне кільце і плівку. Прикрасити бананово-шоколадний десерт на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Доповнення:

  • Для додаткового аромату і текстури можна спробувати додати до десерту нарізані горішки або шматочки фруктів.
  • Подавайте цей десерт зі свіжими ягодами або ванільним морозивом, щоб насолодитися смаковим вибухом.
  • Цей десерт можна зберігати в холодильнику до 3-х днів, насолоджуючись ніжними смаками банана і шоколаду.