Творожна запіканка з апельсинами
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг творогу
- 2 середніх апельсини
- 200 гр цукру
- 100 гр вершкового масла
- 7 ст.л. манки
- 2 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин, щоб воно стало м'яким. Творог з'єднати з розм'якшеним вершковим маслом і ретельно розтерти виделкою до однорідності.
- Додати манку, половину цукру, одну ложку крохмалю і знову розтерти до однорідної консистенції. У форму для запікання викласти сирну масу і розрівняти поверхню. Якщо ви використовуєте не силіконову форму, її потрібно застелити пергаметним папером. Духовку розігріти до 180С.
- Апельсин очистити від шкірки і розділити на часточки. Кожну часточку очистити від плівки та кісточок, скласти в чашу блендера. Додати до апельсинової м'якоті цукор, що залишився, і крохмаль, збити до однорідної консистенції. Залити сирну масу апельсиновим джемом і відправити в розігріту духовку.
- Готувати сирну запіканку з апельсинами 40-50 хвилин. Вийняти форму і залишити застигати на кілька годин. Накрити форму фольгою і відправити в холодильник. Творожно-апельсинова запіканка має настоятися в холодильнику щонайменше 4 години, краще залишити її на ніч.
- Дістати форму з холодильника й обережно перевернути вміст на тарілку. Нарізати сирну запіканку з апельсинами на шматочки і подавати до столу. Приємного чаювання!
Творожна запіканка з апельсинами - це чудовий вибір для десерту або чаю. Апельсиновий джем надає їй особливої свіжості та аромату. Ви можете експериментувати з додаванням інших фруктів або ягід до цього рецепта, щоб отримати нові смакові поєднання. Запропонуйте цю ніжну запіканку гостям і вони будуть у захваті від її смаку та текстури.