Як зробити домашній творог з кефіру
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л кефіру (від 1% жирності)
Рецепт приготування страви:
- Якщо у вас кефір у пляшці, потрібно перелити кефір у пакет (або пластиковий контейнер). Якщо ви використовуєте кефір із пакета, можна не переливати його. Відправити кефір у морозилку мінімум на 4 години.
- Через зазначений час можна вийняти пакети/контейнери із замороженим кефіром. Розрізати пакет і обережно зняти його зі шматка льоду. Вийняти лід із контейнерів на тарілку. Якщо пакет або ємність не відходять від кефірного льоду, потрібно на пару секунд занурити тару в окріп.
- Покласти кефір на шматок тонкої тканини (підійде х/б) і зав'язати краї зверху так, щоб кефір опинився всередині мішка. Підвісити мішок тканини над мискою і залишити заморожений кефір на добу стікати від сироватки.
- Через зазначений час домашній творог із кефіру буде готовий. Потім зняти тканинний мішечок, розгорнути його і перекласти творог в окрему посудину. Можна вживати домашній сир у сирому вигляді або використовувати в приготуванні десертів, випічки.
Домашній творог з кефіру - це смачна та корисна страва, яку можна приготувати вдома зі звичайних продуктів. Кефір містить багато корисних білків, кальцію та пробіотиків, які сприяють здоров'ю шлунково-кишкового тракту. Такий творог можна вживати як самостійну страву, додавати до йогуртів або використовувати для створення різноманітних смачних десертів, наприклад, сирників або запіканок.