Пиріг із творожною начинкою
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для пирога з творожною начинкою:
- 250 гр пісочного печива
- 150 гр вершкового масла
- 50 гр кокосової стружки
Творожна начинка для пирога:
- 300 гр творогу
- 250 гр сметани
- 150 гр чорного шоколаду
- 2 яйця
- 60-70 гр цукру
- пакетик сухої суміші для ванільного пудингу (можна замінити 35 гр крохмалю і 5 гр ванільного цукру)
- 1 ст.л. розчинної кави
- дрібка солі
Рецепт приготування страви:
- Приготувати пісочну основу для пирога з сирною начинкою. Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Замість цього можна потримати його 2-3 хвилини на водяній бані.
- Для цього скласти пісочне печиво в пакет і пройтися по ньому качалкою. Можна подрібнити печиво в блендері. Потім додати до нього м'яке масло і кокосову стружку. Ретельно розтерти масу виделкою до однорідності.
- Форму для випічки застелити пергаментним папером і змастити її олією. Викласти у форму "тісто" з печива і рівномірно розподілити його по всьому дну, сформувати бортики близько 5 см. Залишити пісочну основу в холодильнику на 15 хвилин. Духовку розігріти до 180С.
- Тим часом приготувати сирну начинку для пирога. Шоколад поламати невеликими шматочками і скласти в окрему миску, поставити на водяну баню. Поступово нагрівати шоколад, помішуючи, до рідкого стану. Потім зняти ємність із водяної бані й залишити на кілька хвилин остигати.
- Творог протерти через сито, додати сметану і ретельно розтерти виделкою до однорідної консистенції. Можна зробити це міксером або блендером. До отриманої сирної маси додати сирі яйця, сіль, цукор, ванільний пудинг і знову подрібнити міксером/блендером до однорідності.
- Додати розчинну каву і розтоплений шоколад, збити до однорідного кольору. Вийняти форму з пісочною основою з холодильника і заповнити її сирною начинкою. Відправити форму в розігріту духову шафу.
- Випікати пиріг із сирною начинкою приблизно 45-50 хвилин до готовності. Потім вийняти форму і залишити її на півгодини-годину остигати. Пиріг із шоколадно-сирною начинкою буде смачнішим, якщо після охолодження дати йому настоятися в холодильнику близько години.
- Готовий пиріг обережно перекласти на тарілку і прикрасити на свій смак. Нарізати сирний пиріг порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!
А що, якщо експериментувати зі смаками? Додайте трохи цитрусової цедри до сирної начинки або трохи мелених горіхів, щоб надати пирогу нового виміру смаку. Також, спробуйте замінити чорний шоколад на білий або молочний - отримаєте зовсім інший, але не менш чарівний результат.