Пиріг із творожною начинкою

Пиріг із творожною начинкою
3.7
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для пирога з творожною начинкою:

  • 250 гр пісочного печива
  • 150 гр вершкового масла
  • 50 гр кокосової стружки

Творожна начинка для пирога:

  • 300 гр творогу
  • 250 гр сметани
  • 150 гр чорного шоколаду
  • 2 яйця
  • 60-70 гр цукру
  • пакетик сухої суміші для ванільного пудингу (можна замінити 35 гр крохмалю і 5 гр ванільного цукру)
  • 1 ст.л. розчинної кави
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати пісочну основу для пирога з сирною начинкою. Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Замість цього можна потримати його 2-3 хвилини на водяній бані.
  2. Для цього скласти пісочне печиво в пакет і пройтися по ньому качалкою. Можна подрібнити печиво в блендері. Потім додати до нього м'яке масло і кокосову стружку. Ретельно розтерти масу виделкою до однорідності.
  3. Форму для випічки застелити пергаментним папером і змастити її олією. Викласти у форму "тісто" з печива і рівномірно розподілити його по всьому дну, сформувати бортики близько 5 см. Залишити пісочну основу в холодильнику на 15 хвилин. Духовку розігріти до 180С.
  4. Тим часом приготувати сирну начинку для пирога. Шоколад поламати невеликими шматочками і скласти в окрему миску, поставити на водяну баню. Поступово нагрівати шоколад, помішуючи, до рідкого стану. Потім зняти ємність із водяної бані й залишити на кілька хвилин остигати.
  5. Творог протерти через сито, додати сметану і ретельно розтерти виделкою до однорідної консистенції. Можна зробити це міксером або блендером. До отриманої сирної маси додати сирі яйця, сіль, цукор, ванільний пудинг і знову подрібнити міксером/блендером до однорідності.
  6. Додати розчинну каву і розтоплений шоколад, збити до однорідного кольору. Вийняти форму з пісочною основою з холодильника і заповнити її сирною начинкою. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  7. Випікати пиріг із сирною начинкою приблизно 45-50 хвилин до готовності. Потім вийняти форму і залишити її на півгодини-годину остигати. Пиріг із шоколадно-сирною начинкою буде смачнішим, якщо після охолодження дати йому настоятися в холодильнику близько години.
  8. Готовий пиріг обережно перекласти на тарілку і прикрасити на свій смак. Нарізати сирний пиріг порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!

А що, якщо експериментувати зі смаками? Додайте трохи цитрусової цедри до сирної начинки або трохи мелених горіхів, щоб надати пирогу нового виміру смаку. Також, спробуйте замінити чорний шоколад на білий або молочний - отримаєте зовсім інший, але не менш чарівний результат.