Суфле з полуницею
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л йогурту класичного або полуничного (можна замінити жирним кефіром)
- 250 гр полуниці
- 200 гр творогу (бажано знежиреного)
- 150 мл вершків 30-35%
- 100 гр полуничного джему або варення
- 20 гр желатину
- 1 ст.л. лікеру (бажано полуничного) або червоного вина
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Полуницю перебрати, очистити від листя і промити, відкинути на друшляк і залишити стікати від води. Желатин залити приблизно 50 мл холодної води і залишити на 10-15 хвилин.
- Потім поставити ємність на водяну баню і нагрівати желатин, помішуючи, до повного розчинення. Але не доводити желатин до кипіння. Зняти посудину з водяної бані та залишити вистигати до трохи теплої температури.
- У мисці з'єднати творог, йогурт, полуничний джем або варення, ванільний цукор і збити міксером/блендером до однорідної консистенції. З'єднати чверть йогуртового крему з желатиновою рідиною, розмішати.
- З'єднати желатиновий крем з рештою полуничного і розмішати. Охолоджені вершки збити міксером до стійких піків і підмішати до полуничного суфле з желатином. Форму для суфле бажано використовувати квадратну або прямокутну, застелити її харчовою плівкою.
- Полуницю порізати тонкими пластинками і викласти їх по всьому дну і бортикам застеленої форми. У форму з полуницею викласти полуничне суфле і рівномірно розподілити його по всій ємності. Відправити форму в холодильник.
- Полуничне суфле має застигати в холодильнику близько 4 годин. Вийняти форму з холодильника й обережно перевернути вміст на тарілку. Прикрасити суфле з полуницею на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Додаткова цікава інформація:
- Полуниця - чудове джерело вітаміну C та антиоксидантів, які сприяють загартовуванню організму та зміцнюють імунітет.
- Суфле можна подавати зі збитими вершками або шоколадним соусом для створення ще більш насиченого смакового поєднання.
- Додайте трохи лимонного соку або цедри в суфле, щоб підкреслити свіжість полуниці та підняти аромат.