Запіканка з творогу: смак, що залучає всіх

Запіканка з творогу: смак, що залучає всіх
4.2
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр творогу до 9% жирності
  • 4 яйця
  • 200 гр сметани 20%
  • 150-170 гр згущеного молока з кавою (або просто згущеного молока)
  • 7 ст.л. манної крупи
  • 50 гр молочного або чорного шоколаду (для прикраси)
  • 10 гр ванільного цукру (можна замінити звичайним цукром)
  • 1 ч.л. розчинної кави (якщо ви використовуєте звичайне згущене молоко)

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо творог зернистий - протерти його через сито. З'єднати творог у мисці або чаші блендера зі сметаною та подрібнити до однорідної консистенції. Це можна зробити міксером, блендером або вручну (виделкою).
  2. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити шматочком вершкового масла і присипати манкою. Розчинну каву залити приблизно 1-2 ст.л. окропу і ретельно розмішати. До сирної маси підмішати сирі яйця, згущене молоко з кавою, цукор і ретельно перемішати.
  3. Просіяти через сито манну крупу і вимісити масу до однорідності. Перекласти масу з творогу в змащену олією форму для запікання і відправити її в розігріту духову шафу.
  4. Готувати смачну запіканку з творогу приблизно 1 годину до готовності. Потім відчинити дверцята духовки і залишити форму там на 10 хвилин остигати. Тим часом приготувати шоколадну глазур.
  5. Шоколад поламати на маленькі шматочки і скласти в невелику ємність, поставити її на водяну баню. Нагрівати шоколад на водяній бані, помішуючи, до повного розплавлення. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати до кімнатної температури.
  6. Вийняти форму й обережно перевернути запіканку на тарілку. Покрити теплу творожну запіканку розтопленим шоколадом і залишити на 5 хвилин. Запіканка з творогу смачна і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Запіканка з творогу - це одна з найулюбленіших страв у багатьох родинах. Її ніжна текстура та неповторний смак завжди тішать і задовольняють солодкі зуби. Цей рецепт простий і доступний для кожного, а також дає змогу трохи експериментувати зі смаками.