Запіканка з творогу: смак, що залучає всіх
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр творогу до 9% жирності
- 4 яйця
- 200 гр сметани 20%
- 150-170 гр згущеного молока з кавою (або просто згущеного молока)
- 7 ст.л. манної крупи
- 50 гр молочного або чорного шоколаду (для прикраси)
- 10 гр ванільного цукру (можна замінити звичайним цукром)
- 1 ч.л. розчинної кави (якщо ви використовуєте звичайне згущене молоко)
Рецепт приготування страви:
- Якщо творог зернистий - протерти його через сито. З'єднати творог у мисці або чаші блендера зі сметаною та подрібнити до однорідної консистенції. Це можна зробити міксером, блендером або вручну (виделкою).
- Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити шматочком вершкового масла і присипати манкою. Розчинну каву залити приблизно 1-2 ст.л. окропу і ретельно розмішати. До сирної маси підмішати сирі яйця, згущене молоко з кавою, цукор і ретельно перемішати.
- Просіяти через сито манну крупу і вимісити масу до однорідності. Перекласти масу з творогу в змащену олією форму для запікання і відправити її в розігріту духову шафу.
- Готувати смачну запіканку з творогу приблизно 1 годину до готовності. Потім відчинити дверцята духовки і залишити форму там на 10 хвилин остигати. Тим часом приготувати шоколадну глазур.
- Шоколад поламати на маленькі шматочки і скласти в невелику ємність, поставити її на водяну баню. Нагрівати шоколад на водяній бані, помішуючи, до повного розплавлення. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати до кімнатної температури.
- Вийняти форму й обережно перевернути запіканку на тарілку. Покрити теплу творожну запіканку розтопленим шоколадом і залишити на 5 хвилин. Запіканка з творогу смачна і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Запіканка з творогу - це одна з найулюбленіших страв у багатьох родинах. Її ніжна текстура та неповторний смак завжди тішать і задовольняють солодкі зуби. Цей рецепт простий і доступний для кожного, а також дає змогу трохи експериментувати зі смаками.