Тушковані кабачки з куркою в сметані: простий рецепт

Тушковані кабачки з куркою в сметані: простий рецепт
3.7
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 невеликих молодих кабачки
  • 2 шт. курячого філе
  • 200 гр сметани 15%
  • 1 невелика цибулина
  • Невеликий пучок зелені (кропу, петрушки) та зелена цибуля
  • Сіль, перець за смаком

Інструкції:

  1. Промити та насухо обсушити куряче філе, а потім нарізати невеликими кубиками.
  2. Кабачки також добре промити та порізати кубиками такого ж розміру, як і куряче філе.
  3. Очистити та нарізати цибулину тонкими четвертинками, а зелень нашаткувати.
  4. Розігріти на сковороді 2-3 ст. л. рослинної олії та обсмажити цибулю на помірному вогні до золотистого кольору.
  5. Додати куряче філе та готувати на сильному вогні, постійно помішуючи, близько 3 хвилин.
  6. Додати кабачки, зменшити вогонь до середнього, додати трохи солі, перцю та перемішати.
  7. Готувати курку з кабачками на помірному вогні приблизно 15-20 хвилин, регулярно помішуючи лопаткою.
  8. Додати сметану, додатково підсолити та підперчити за смаком, додати інші спеції, якщо необхідно, та перемішати.
  9. Продовжувати тушкувати страву на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин.
  10. Додати зелень, перемішати та залишити страву під кришкою на 15 хвилин.
  11. Розкласти тушковані кабачки з куркою на тарілки та подавати гарячими.

Під час приготування цієї страви можна експериментувати зі спеціями, додавати інші овочі або замінювати куряче філе на інші види м'яса, такі як індичка або яловичина. Також, цю страву можна подавати з різними додатками, наприклад, з гарячим рисом або картоплею. Тушковані кабачки з куркою в сметані - це прекрасний варіант для легкої та смачної вечері для всієї родини.