Фарширована куряча грудка з ананасом та сиром: рецепт з фото

Фарширована куряча грудка з ананасом та сиром: рецепт з фото
4.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки або 4 курячі філе
  • 1-2 яйця
  • 100 гр свіжих ананасів (можна замінити на консервовані)
  • 100 гр твердого сиру
  • 4 ст. майонезу
  • панірувальні сухарі - для обсипання
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячі грудки вимити, розділити вздовж на дві частини. Очистити філе від шкіри та кісток, промити ще раз і насухо витерти серветками або паперовим рушником. Зробити не дуже глибокий розріз збоку в кожному філе грудки, натерти м'ясо всередині "кишенька" і зовні сіллю з перцем.
  2. Часник очистити і пропустити через часникодавку, змішати з 2 ст.л. майонезу. Натерти отриманим соусом курячі грудки усередині розрізу. Сир натерти на великій тертці, м'якоть ананаса нарізати маленькими шматочками. З'єднати сир з ананасами і майонезом, що залишився, ретельно перемішати.
  3. Нафарширувати ананасовою масою "кишеньки" в курячому філе. У невелику миску вбити одне велике або два невеликі яйця, додати щіпку солі, перцю і збовтати вилкою до однорідності. В окрему тарілку всипати панірувальні сухарі.
  4. На сковороді розігріти пару ложок олії, заколоти розріз кожної грудки зубочистками. Вмочити кожне філе з начинкою в яєчний кляр, обваляти в сухарях і викласти на сковороду з розігрітою олією.
  5. Смажити курячу грудку з ананасами та сиром приблизно по 2 хвилини з кожного боку до рум'яності на сильному вогні. Потім накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і готувати курку з ананасами ще 5 хвилин під кришкою на вогні. Подавати фаршироване філе до столу гарячим, з будь-яким соусом та гарніром на ваш смак. Смачного!

Цю страву можна подавати з картоплею, рисом або овочами. Також можна спробувати замінити ананаси на курагу або використовувати різні види сирів для різноманітності. Куряча грудка з ананасами та сиром - прекрасний варіант для святкового столу або просто для повсякденного обіду. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком!