Фарширована куряча грудка з ананасом та сиром: рецепт з фото
Кухня
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки або 4 курячі філе
- 1-2 яйця
- 100 гр свіжих ананасів (можна замінити на консервовані)
- 100 гр твердого сиру
- 4 ст. майонезу
- панірувальні сухарі - для обсипання
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячі грудки вимити, розділити вздовж на дві частини. Очистити філе від шкіри та кісток, промити ще раз і насухо витерти серветками або паперовим рушником. Зробити не дуже глибокий розріз збоку в кожному філе грудки, натерти м'ясо всередині "кишенька" і зовні сіллю з перцем.
- Часник очистити і пропустити через часникодавку, змішати з 2 ст.л. майонезу. Натерти отриманим соусом курячі грудки усередині розрізу. Сир натерти на великій тертці, м'якоть ананаса нарізати маленькими шматочками. З'єднати сир з ананасами і майонезом, що залишився, ретельно перемішати.
- Нафарширувати ананасовою масою "кишеньки" в курячому філе. У невелику миску вбити одне велике або два невеликі яйця, додати щіпку солі, перцю і збовтати вилкою до однорідності. В окрему тарілку всипати панірувальні сухарі.
- На сковороді розігріти пару ложок олії, заколоти розріз кожної грудки зубочистками. Вмочити кожне філе з начинкою в яєчний кляр, обваляти в сухарях і викласти на сковороду з розігрітою олією.
- Смажити курячу грудку з ананасами та сиром приблизно по 2 хвилини з кожного боку до рум'яності на сильному вогні. Потім накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і готувати курку з ананасами ще 5 хвилин під кришкою на вогні. Подавати фаршироване філе до столу гарячим, з будь-яким соусом та гарніром на ваш смак. Смачного!
Цю страву можна подавати з картоплею, рисом або овочами. Також можна спробувати замінити ананаси на курагу або використовувати різні види сирів для різноманітності. Куряча грудка з ананасами та сиром - прекрасний варіант для святкового столу або просто для повсякденного обіду. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком!