Рецепт приготування м'яса по-французьки з ананасами
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг свинини
- 350 гр консервованих ананасів (кільцями)
- 200 гр майонезу
- 2 цибулини
- 2 помідори
- 50 мл молока
- сіль, перець, спеції та трави за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити, обсушити і порізати тонкими шматками, завтовшки трохи більше (як і відбивні). Накрити стейк м'яса харчовою плівкою та відбити кухонним молоточком до товщини близько 0.5 см. Перевернути та ще трохи відбити.
- Таким чином відбити молоточком усі шматочки свинини, натерти їх з обох боків сіллю з перцем та спеціями. Скласти шматки м'яса в миску, влити молоко і перемішати, накрити кришкою і маринуватися на півгодини-годину.
- З ананасів злити зайву рідину, цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями або півкільцями, розділити їх руками. Помідори вимити, видалити місце, де кріпилася плодоніжка та порізати плоди тонкими кружальцями. Сир натерти на великій тертці.
- Духовку розігріти до 180С, деко змастити олією і викласти нею промариноване м'ясо. Викласти на свинину цибулинні кільця та змастити майонезом. Накрити кожну відбивну кружальцем помідора, потім ананаса, змастити майонезом і посипати сиром.
- Запікати м'ясо французькою з ананасами приблизно 35 хвилин при вказаній температурі до готовності. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати, розкласти готову страву по тарілках і подавати гарячим до столу. Смачного!
Ця страва здатна здивувати ваших гостей, вони будуть приємно здивовані неповторним смаком та святковим виглядом. Ви можете додати до нього додаткові інгредієнти, такі як свіжі зелені, овочі або картоплю для створення повноцінного обіду або вечері.