Рецепт тушкованої качки у соку

Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг качки (приблизно половина тушки)
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 3-4 горошини чорного перцю
- 3 лаврові листи
- 1 ч. л. меленої паприки
- 1 ч. л. меленого мускатного горіха
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Зняти філе з кістки, відокремити від нього шматочки жиру та порізати м'ясо невеликими шматочками однакового розміру. У глибокій сковороді, казані або каструлі розігріти 2-3 ст. олії і викласти на неї качку.
- Обсмажувати філе качки на сильному вогні близько 2-3 хвилин, якнайчастіше помішуючи. Потім зменшити вогонь до середнього та готувати ще 5 хвилин. Тим часом очистити цибулю з часником, нарізати цибулю тонкими півкільцями, часник пластинками.
- Додати цибулю з часником до качки та перемішати. Готувати м'ясо з цибулею на помірному вогні близько 15-20 хвилин періодично помішуючи. Через вказаний час влити в сковороду окріп так, щоб він майже покривав все м'ясо. Додати лаврове листя, горошини перцю, паприку, мелений мускатний горіх, сіль, перець і перемішати.
- Після закипання зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду або каструлю кришкою, залишивши дуже тонкий отвір для виходу пари. Тугкувати качку у своєму соку приблизно 1,5 години до готовності. Потім зняти сковороду з вогню та повністю накрити кришкою, залишити на 15-20 хвилин.
- Зняти кришку, розкласти тушковану качку по тарілках і полити соусом, подавати з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Цей рецепт можна доповнити деякими ідеями для гарніру, які чудово підходять до тушкованої качки. Наприклад, гарнір можна зробити з запеченої картоплі з часником та чебрецем, або ж з гарбузової каші з додаванням меду та гострого перцю. Також можна подавати качку з грибними стравами, які добре поєднуються з тушкованим м'ясом. Наприклад, гриби-опеньки, які можна просто обсмажити з цибулею та додати як гарнір до качки.