Рецепт тушкованої качки у соку

Рецепт тушкованої качки у соку
4.8
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг качки (приблизно половина тушки)
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • 3 лаврові листи
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. меленого мускатного горіха
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Зняти філе з кістки, відокремити від нього шматочки жиру та порізати м'ясо невеликими шматочками однакового розміру. У глибокій сковороді, казані або каструлі розігріти 2-3 ст. олії і викласти на неї качку.
  2. Обсмажувати філе качки на сильному вогні близько 2-3 хвилин, якнайчастіше помішуючи. Потім зменшити вогонь до середнього та готувати ще 5 хвилин. Тим часом очистити цибулю з часником, нарізати цибулю тонкими півкільцями, часник пластинками.
  3. Додати цибулю з часником до качки та перемішати. Готувати м'ясо з цибулею на помірному вогні близько 15-20 хвилин періодично помішуючи. Через вказаний час влити в сковороду окріп так, щоб він майже покривав все м'ясо. Додати лаврове листя, горошини перцю, паприку, мелений мускатний горіх, сіль, перець і перемішати.
  4. Після закипання зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду або каструлю кришкою, залишивши дуже тонкий отвір для виходу пари. Тугкувати  качку у своєму соку приблизно 1,5 години до готовності. Потім зняти сковороду з вогню та повністю накрити кришкою, залишити на 15-20 хвилин.
  5. Зняти кришку, розкласти тушковану качку по тарілках і полити соусом, подавати з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Цей рецепт можна доповнити деякими ідеями для гарніру, які чудово підходять до тушкованої качки. Наприклад, гарнір можна зробити з запеченої картоплі з часником та чебрецем, або ж з гарбузової каші з додаванням меду та гострого перцю. Також можна подавати качку з грибними стравами, які добре поєднуються з тушкованим м'ясом. Наприклад, гриби-опеньки, які можна просто обсмажити з цибулею та додати як гарнір до качки.