Рецепт курки з грейпфрутом

Рецепт курки з грейпфрутом
4.0
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 курячі стегна
  • 3 середні грейпфрути (загальна вага 1 кг)
  • 250 мл овочевого, курячого чи м'ясного бульйону
  • 2 цибулі-порея (біла частина)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 ст. меду (можна замінити апельсиновим варенням)
  • 1 ст. вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Два грейпфрути покласти на 10 хвилин у миску з гарячою водою. Потім вийняти плоди з води, очистити від шкірки і ретельно вичавити весь сік (за допомогою соковижималки або подрібнити в блендері і віджати через сито від м'якоті).
  2. Стегна промити, обсушити та скласти у форму для запікання, додати сік та перемішати. Залишити курку в грейпфрутовому соусі на 2-3 години в холодильнику (можна залишити маринуватися до 6 годин).
  3. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками, моркву очистити і натерти на великій тертці. На сковороді розігріти пару ложок рослинної олії, ложку вершкового масла і викласти цибулю.
  4. Обсмажувати приблизно 2-3 хвилини на слабкому вогні, періодично помішуючи. Потім додати моркву, цибулю-порей і перемішати. Гасити овочі на слабкому вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Всипати сіль, перець на смак, влити третину грейпфрутового маринаду, додати бульйон і перемішати.
  5. Тушкувати овочі на помірному вогні приблизно 7-8 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Духовку розігріти до 200С і поставити туди форму з куркою та соусом на півгодини. Через вказаний час вийняти форму з духовки і змастити поверхню стегон курячих медом або конфітюром, відправити запікатися ще на 5 хвилин.
  6. Третій грейпфрут очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками, додати в овочеву засмажку і перемішати. Прогріти засмажку з грейпфрутом ще 1-2 хвилини, тим часом вийняти форму з духовки та розкласти м'ясо по тарілках.
  7. Покрити курку грейпфрутами із засмажкою та подавати до столу гарячою. Смачного!

Курка з грейпфрутом - це незвичайна страва, яка не тільки додасть різноманітності до вашого меню, але й принесе задоволення вашим близьким та гостям. Грейпфрут - це цікавий і корисний фрукт, який додає у страву свіжості та аромату, а курячі бедра запікані в соусі з грейпфрутом стають м'якими та ніжними. Цей рецепт простий та легкий, тож спробуйте його приготувати самостійно та порадуйте своїх близьких новим смаком!