Тушковані баклажани з овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- 2 цибулини
- 2 болгарські перці
- 2 середніх помідори
- 2 середні морквини
- 100 мл чистої води
- кілька гілочок петрушки та кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани ретельно вимити і порізати соломкою або маленькими кубиками. Скласти подрібнені баклажани в миску, додати кілька ложок солі та перемішати. Залишити баклажани в солоному розчині на півгодини.
- Цибулю очистити й порізати соломкою. Моркву почистити і порізати дрібною соломкою або натерти на крупній тертці. У качатниці, вогнетривкій формі для запікання або глибокій сковорідці розігріти 2-3 ст.л. олії.
- Викласти в розігріту олію цибулю й обсмажити її до золотистого кольору на середньому вогні. Потім додати до цибулі моркву і перемішати. Смажити овочі ще кілька хвилин на помірному вогні. Баклажани відкинути на друшляк і промити під струменем води.
- Ретельно просушити шматочки баклажанів паперовим рушником і додати в сковороду, перемішати. Помідори вимити і порізати маленькими кубиками, болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою.
- Додати болгарський перець і помідори до решти овочів і перемішати, влити гарячу воду, додати сіль і перець за смаком. Тушкувати баклажани з овочами на маленькому вогні під кришкою приблизно 5-10 хвилин. Духовку розігріти до 180С.
- Відправити форму в розігріту духову шафу і запікати рагу близько 5-7 хвилин. Зелень промити і подрібнити, часник дуже дрібно нарізати ножем або пропустити через часникодавку.
- Вийняти форму з духовки, додати в неї подрібнений часник із зеленню і перемішати, залишити все на кілька хвилин застигати. Тушковані баклажани смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Тушковані баклажани з овочами - це чудова страва, яка поєднує в собі смак і користь овочів. Баклажани, відомі своєю ніжною текстурою, чудово поєднуються з соковитими помідорами, солодким перцем та ароматною зеленню. Цей рецепт вдалий вибір для вегетаріанців і тих, хто хоче розширити своє меню здоровими стравами. Додайте трохи свіжого кропу або петрушки для насиченості смаку та візуальної привабливості. Спробуйте тушковані баклажани з овочами та насолоджуйтеся цією прекрасною стравою з усією родиною!