Приготування Гарбузового Пюре

Приготування Гарбузового Пюре
3.7
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середній гарбуз
  • сіль, цукор, мелений чорний перець - за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Гарбуз гарненько вимити, обсушити і розрізати на дві частини, видалити насіння. Кожну половину розрізати ще на 4 частини, духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Викласти часточки гарбуза на застелене деко шкіркою донизу і відправити його в розігріту духову шафу.
  2. Запікати гарбуз приблизно 20-30 хвилин до м'якості. Якщо ви хочете заготовити гарбузове пюре на зиму, потрібно простерилізувати банки будь-яким способом і прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин.
  3. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Зняти зі шматочків гарбуза шкірку, м'якоть порізати невеликими шматочками. Подрібнити м'якоть за допомогою картоплем'ялки, м'ясорубки або блендера до повної однорідності, за бажанням - протерти через сито. Можна посолити, поперчити або додати цукор за смаком.
  4. Для зберігання пюре з гарбуза в холодильнику - розкласти його в ємності відповідного розміру і після повного охолодження відправити в холодильник. Пюре зберігається до 2 тижнів у холодильнику і близько півроку в морозилці.
  5. Якщо ви хочете законсервувати гарбузове пюре на зиму - розкласти готове пюре в стерильні банки, прикрити їх кришками і поставити на дно каструлі, застелене рушником. Влити в каструлю воду (такої ж температури, що й скляні банки) так, щоб вона доходила до плічок банок (не діставала на 3-4 см до горлечка).
  6. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Стерилізувати банки з вмістом близько 15 хвилин при слабкому кипінні. Через зазначений час вийняти банки по одній із каструлі й закатати кришками. Перевернути їх догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.
  7. Зберігається гарбузове пюре в темному прохолодному місці близько 1 року.

Гарбузове пюре - це смачний і поживний продукт, який можна використовувати в багатьох стравах. Воно додасть особливого аромату та смаку вашим супам, соусам і випічці. Експериментуйте з рецептами, додавайте спеції та інші інгредієнти, щоб створити унікальні страви з гарбузовим пюре!