Котлети із сома

Котлети із сома
4.5
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг філе сома
  • 3 середні картоплини
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Філе сома промити, обсушити і порізати дрібними шматочками. Картоплю очистити та натерти на дрібній тертці. Цибулю почистити і натерти на крупній тертці.
  2. З'єднати в мисці подрібнене рибне філе з тертою картоплею і цибулею, посолити, поперчити і перемішати. Потім додати в миску панірувальні сухарі та знову перемішати.
  3. На пательні розігріти 2-3 ст.л. олії і викласти кілька котлет з отриманої маси, надати їм овальної форми. Смажити котлети із сома до рум'яності з обох боків і перекласти на тарілку, застелене паперовим рушником.
  4. Подавати готові рубані котлети з філе сома до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак.  Смачного!

Якщо ви хочете зробити цей рецепт ще цікавішим, ви можете додати в масу котлети деякі ароматні трави, як-от розмарин або кропиву, щоб підкреслити смак риби. Також можна експериментувати зі складом панірування, додавши до сухарів трави або сушені спеції.