Тушкована куряча печінка в сметанному соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячої печінки
- 150-200 мл сметани будь-якої жирності
- 1 цибулі
- 1 ст.л. томатної пасти або кетчупу (не обов'язково)
- декілька гілочок свіжої зелені
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт:
- Промийте курячу печінку, обсушіть та наріжте на невеликі шматочки. Очистіть цибулю та наріжте її дрібненько.
- На сковороді розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії та додайте на неї цибулю. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору, помішуючи.
- Додайте на сковороду курячу печінку та перемішайте. Смажте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, помішуючи.
- Додайте на сковороду сметану, кетчуп/томатну пасту, сіль та перець за смаком та ретельно перемішайте.
- Тушкуйте курячу печінку в сметанному соусі приблизно 5 хвилин на помірному вогні. Промийте зелень, обсушіть та наріжте її дрібненько. Додайте в готову страву та перемішайте.
- Зняти сковорду з вогню, накрити кришкою та залишити на 10-15 хвилин. Розкласти тушковану курячу печінку в сметанному соусі по тарілках та подавати до столу з будь-яким гарніром за вашим смаком.