Тушкована куряча печінка в сметанному соусі

Тушкована куряча печінка в сметанному соусі
3.3
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • 150-200 мл сметани будь-якої жирності
  • 1 цибулі
  • 1 ст.л. томатної пасти або кетчупу (не обов'язково)
  • декілька гілочок свіжої зелені
  • сіль, перець та спеції за смаком

Рецепт:

  1. Промийте курячу печінку, обсушіть та наріжте на невеликі шматочки. Очистіть цибулю та наріжте її дрібненько.
  2. На сковороді розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії та додайте на неї цибулю. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору, помішуючи.
  3. Додайте на сковороду курячу печінку та перемішайте. Смажте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, помішуючи.
  4. Додайте на сковороду сметану, кетчуп/томатну пасту, сіль та перець за смаком та ретельно перемішайте.
  5. Тушкуйте курячу печінку в сметанному соусі приблизно 5 хвилин на помірному вогні. Промийте зелень, обсушіть та наріжте її дрібненько. Додайте в готову страву та перемішайте.
  6. Зняти сковорду з вогню, накрити кришкою та залишити на 10-15 хвилин. Розкласти тушковану курячу печінку в сметанному соусі по тарілках та подавати до столу з будь-яким гарніром за вашим смаком.