Ніжна тушкована качка в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середня качка
- 2 морквини
- 1 цибуля
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 лавровий лист
- сіль, спеції та чорний молотий перець за смаком
Рецепт приготування:
- Вимийте качку, обсушіть і поріжте на порційні шматки. Натріть м'ясо невеликою кількістю солі та перцю.
- Розігрійте вершкове масло в мультиварці (в режимі "випічка") або на сковороді і додайте шматки качки. Обсмажте м'ясо до рум'яності з усіх боків протягом 2-3 хвилин на високому вогні.
- Переложіть птицю в мультиварку та встановіть режим "випічка" на 20 хвилин (якщо качка не дуже жирна - можна встановити на 15 хвилин).
- Моркву очистіть та поріжте кружечками, кубиками або соломкою. Цибулю очистіть та поріжте тонкими четвертинками. Часник очистіть та поріжте тонкими пластинками.
- Додайте до мультиварки з качкою: цибулю, часник, лавровий лист, посоліть і поперчіть за смаком. Якщо жиру з птиці витопилося мало, можна додати трохи бульйону або чистої води.
- Тушкування качки в мультиварці зазвичай займає близько 1,5 годин в режимі "тушіння". Але якщо ви бажаєте отримати жорстке м'ясо, то можна скоротити час приготування, а якщо хочете м'якого та ніжного, то збільшити час.
- За півгодини до закінчення приготування, відкрийте кришку мультиварки та додайте моркву. Додайте спеції за своїм смаком, перемішайте і знову накрийте кришкою. Дайте страві настоятися кілька хвилин.
- Розкладіть тушковану качку з мультиварки на тарілки і подавайте гарячою. Страва готова до подачі!