Роли Цезар
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр сухого рису
- 120 гр курячого філе
- 100 гр вершкового сиру
- кілька листків салату
- кілька листків норі
- 50 гр пармезану
- панірувальні сухарі
- 2 ст.л. рисового оцту (або заміна сумішшю оцту 9%, солі та цукру)
- сіль за смаком
- зелена ікра для прикрашення (не обов'язково)
Рецепт приготування:
- У каструлі довести до кипіння та додати куряче філе, раніше промити його під струменем води. Рис зложити в каструлю, залити водою приблизно 0,5 л, накрити кришкою та залишити на 30 хвилин.
- Після закипання води, вийняти м'ясо на тарілку та залишити охолоджуватися.
- За допомогою сита процідіть рис, просушити його рушником та насипати до каструлі з киплячою підсоленою водою (приблизно 0,5 л).
- Варити рис для ролів на слабкому вогні до повного випаровування води. Якщо ви замінюєте рисовий оцет звичайним оцетом 9%, потрібно змішати його (приблизно 1,5 ложки) з 1 ч.л. цукру та половиною ч.л. солі.
- Додати рисовий оцет до вареного рису, перед цим обсушивши його рушником від надлишку вологи, добре перемішати і накрити кришкою.
- Листки салату промити, обсушити та нарізати довгими тонкими смужками. Куряче філе нарізати довгою соломкою. Панірувальні сухарі невеликої кількості підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Пармезан натерти на дрібній терці.
- Приготувати бамбукову циновку, покривши її харчовою плівкою. Накласти на циновку півлиста норі. Товстим шаром викласти на норі рис завтовшки близько 1 см (залишивши невеликий край норі для склеювання). Обережно та швидко перевернути лист водоростей рисом вниз (на харчову плівку).
- По центру листа норі вздовж всієї довжини викласти шматочки курячого філе та салату, покрити їх вершковим сиром. Щільно скрутити рол, склеїти краї та обкатати рулет в панірувальних сухарях або ікрі летючої риби.
- Гострим ножем, попередньо зануривши його в воду, нарізати ролл порційними шматочками та викласти на тарілку. Прикрасити зеленою ікрою (якщо є). Смачного!