Роли Цезар

Роли Цезар
5.0
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр сухого рису
  • 120 гр курячого філе
  • 100 гр вершкового сиру
  • кілька листків салату
  • кілька листків норі
  • 50 гр пармезану
  • панірувальні сухарі
  • 2 ст.л. рисового оцту (або заміна сумішшю оцту 9%, солі та цукру)
  • сіль за смаком
  • зелена ікра для прикрашення (не обов'язково)

Рецепт приготування:

  1. У каструлі довести до кипіння та додати куряче філе, раніше промити його під струменем води. Рис зложити в каструлю, залити водою приблизно 0,5 л, накрити кришкою та залишити на 30 хвилин.
  2. Після закипання води, вийняти м'ясо на тарілку та залишити охолоджуватися.
  3. За допомогою сита процідіть рис, просушити його рушником та насипати до каструлі з киплячою підсоленою водою (приблизно 0,5 л).
  4. Варити рис для ролів на слабкому вогні до повного випаровування води. Якщо ви замінюєте рисовий оцет звичайним оцетом 9%, потрібно змішати його (приблизно 1,5 ложки) з 1 ч.л. цукру та половиною ч.л. солі.
  5. Додати рисовий оцет до вареного рису, перед цим обсушивши його рушником від надлишку вологи, добре перемішати і накрити кришкою.
  6. Листки салату промити, обсушити та нарізати довгими тонкими смужками. Куряче філе нарізати довгою соломкою. Панірувальні сухарі невеликої кількості підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Пармезан натерти на дрібній терці.
  7. Приготувати бамбукову циновку, покривши її харчовою плівкою. Накласти на циновку півлиста норі. Товстим шаром викласти на норі рис завтовшки близько 1 см (залишивши невеликий край норі для склеювання). Обережно та швидко перевернути лист водоростей рисом вниз (на харчову плівку).
  8. По центру листа норі вздовж всієї довжини викласти шматочки курячого філе та салату, покрити їх вершковим сиром. Щільно скрутити рол, склеїти краї та обкатати рулет в панірувальних сухарях або ікрі летючої риби.
  9. Гострим ножем, попередньо зануривши його в воду, нарізати ролл порційними шматочками та викласти на тарілку. Прикрасити зеленою ікрою (якщо є). Смачного!