Домашні роли з креветками
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г сухого рису
- 200 г королівських креветок
- 1 болгарський перець (краще червоний)
- 1 огірок
- 50 г вершкового сиру
- 2 ст. л. рисового оцту (або 1,5 ст. л. оцту 9%, 1 ч. л. цукру та 1/2 ч. л. солі)
- листки норі
Рецепт:
- Відваріть рис у киплячій воді, не додаючи солі. Після закипання зменшіть вогонь та варіть рис, доки вся вода не випарується, близько 20 хвилин.
- Після варіння рису, видаліть його з каструлі і додайте рисовий оцет або змішайте звичайний оцет, цукор та сіль у вказаних пропорціях. Добре перемішайте і залиште протягом 15 хвилин.
- Поки рис охолоджується, відваріть креветки в киплячій воді близько 1 хвилини, а потім промийте їх холодною водою. Огірок та перець нарізайте тонкими соломками.
- Покладіть бамбуковий килимок на стіл, покрийте його харчовою плівкою та на килимок покладіть лист норі. Покрийте норі шаром рису товщиною близько 1 см, залишаючи близько 2 см норі накритими зверху та знизу. Щоб уникнути прилипання рису до рук, змочіть їх у воді.
- Посередині рису нанесіть шар вершкового сиру та полоску начинки з креветок, перцю та огірка. Обережно скрутіть рулет, допомагаючи собі килимком та харчовою плівкою. Зліпіть водорості по всій довжині рола та покладіть його "швом" вниз на тарілку.
- Наріжте роли гострим ножем на однакові шматочки. Подаємо роли з креветками з васабі, маринованим імбиром та соєвим соусом.