Домашні роли з креветками

Домашні роли з креветками
4.9
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г сухого рису
  • 200 г королівських креветок
  • 1 болгарський перець (краще червоний)
  • 1 огірок
  • 50 г вершкового сиру
  • 2 ст. л. рисового оцту (або 1,5 ст. л. оцту 9%, 1 ч. л. цукру та 1/2 ч. л. солі)
  • листки норі

Рецепт:

  1. Відваріть рис у киплячій воді, не додаючи солі. Після закипання зменшіть вогонь та варіть рис, доки вся вода не випарується, близько 20 хвилин.
  2. Після варіння рису, видаліть його з каструлі і додайте рисовий оцет або змішайте звичайний оцет, цукор та сіль у вказаних пропорціях. Добре перемішайте і залиште протягом 15 хвилин.
  3. Поки рис охолоджується, відваріть креветки в киплячій воді близько 1 хвилини, а потім промийте їх холодною водою. Огірок та перець нарізайте тонкими соломками.
  4. Покладіть бамбуковий килимок на стіл, покрийте його харчовою плівкою та на килимок покладіть лист норі. Покрийте норі шаром рису товщиною близько 1 см, залишаючи близько 2 см норі накритими зверху та знизу. Щоб уникнути прилипання рису до рук, змочіть їх у воді.
  5. Посередині рису нанесіть шар вершкового сиру та полоску начинки з креветок, перцю та огірка. Обережно скрутіть рулет, допомагаючи собі килимком та харчовою плівкою. Зліпіть водорості по всій довжині рола та покладіть його "швом" вниз на тарілку.
  6. Наріжте роли гострим ножем на однакові шматочки. Подаємо роли з креветками з васабі, маринованим імбиром та соєвим соусом.