Минтай в клярі

Минтай в клярі
5.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г філе минтая
  • 2 яйця
  • 100 г молока
  • 100 г борошна
  • сіль, перець, приправи та спеції за смаком
  • рослинна олія для смаження

Інструкції:

  1. Промийте філе минтая, обсушіть і поріжте на великі шматочки. Посипте минтай сіллю, перцем та спеціями, залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Розділіть жовтки та білки яєць. Збийте білки зі щіпкою солі до м'яких піків.
  3. Додайте жовтки до білків та перемішайте. Додайте борошно та знову перемішайте до однорідності.
  4. Додайте молоко до тіста, помішуючи кляр.
  5. На сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обмокніть кожен шматок минтая в клярі та обсмажте по 2-3 хвилини з кожного боку, доки кляр не стане золотистий та хрусткий.
  6. Покладіть готовий минтай на паперовий рушник, щоб зняти надлишки олії.
  7. Подавайте смаженого минтая гарячим з будь-яким гарніром за вашим смаком.