Солянка в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр свинини або яловичини
- 150 гр копченої ковбаси
- 150 гр шинки
- 1 велика картопля
- 2-3 солених огірки
- 100 гр маслин або оливок
- 1 цибуля
- 1 невеликий лимон
- 1 ст.л. томатної пасти
- 3-4 горошини чорного перцю
- кілька гілочок кропу
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- В мультиварку влити приблизно 3 л води та поставити режим "Суп". В киплячу воду опустити свинину або яловичину, попередньо промивши її під холодною водою. Варити м'ясо до готовності приблизно 2 години для свинини, 1,5 години для яловичини. За півгодини до готовності м'яса трішки посолити бульйон та додати горошини перцю та лавровий лист.
- Варене м'ясо вийняти з киплячого бульйону та залишити охолоджуватися. Бульйон процідити через сито в каструлю та накрити кришкою. Цибулю очистити та нарізати дрібними шматочками, шинку та копчену ковбасу нарізати маленькими кубиками або соломкою. Варене м'ясо нарізати на маленькі кубики або розібрати руками на волокна.
- В чашу мультиварки влити 3-4 ст. л. рослинної олії та поставити режим "Випічка" на півгодини. Додати в розігріте масло цибулю, ковбасу та шинку, обсмажувати протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Картоплю очистити та нарізати дрібними кубиками, додати в мультиварку, влити кілька ложок бульйону та готувати ще 7-8 хвилин.
- Додати до мультиварки солені огірки, томатну пасту та перемішати, готувати до закінчення режиму. Влити в чашу мультиварки бульйон та довести до кипіння в режимі "Суп". Готувати солянку в мультиварці до готовності в тому ж режимі (приблизно півгодини). Ближче до кінця додати сіль та перець за смаком.
- Маслини/оливки нарізати тонкими кільцями, лимон вимити та нарізати тонкими півкільцями. Кріп промити та нашинкувати. Додати в готову солянку оливки з маслинами та кропом, перемішати. Збірна солянка з м'ясом буде смачнішою, якщо дати настоятися в мультиварці під кришкою близько 15 хвилин після приготування.
- Розділити солянку з мультиварки по тарілкам, прикрасити сметаною, скибкою лимона та подавати до столу.