Солянка в мультиварці

Солянка в мультиварці
3.8
(15)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 гр свинини або яловичини
  • 150 гр копченої ковбаси
  • 150 гр шинки
  • 1 велика картопля
  • 2-3 солених огірки
  • 100 гр маслин або оливок
  • 1 цибуля
  • 1 невеликий лимон
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • кілька гілочок кропу
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. В мультиварку влити приблизно 3 л води та поставити режим "Суп". В киплячу воду опустити свинину або яловичину, попередньо промивши її під холодною водою. Варити м'ясо до готовності приблизно 2 години для свинини, 1,5 години для яловичини. За півгодини до готовності м'яса трішки посолити бульйон та додати горошини перцю та лавровий лист.
  2. Варене м'ясо вийняти з киплячого бульйону та залишити охолоджуватися. Бульйон процідити через сито в каструлю та накрити кришкою. Цибулю очистити та нарізати дрібними шматочками, шинку та копчену ковбасу нарізати маленькими кубиками або соломкою. Варене м'ясо нарізати на маленькі кубики або розібрати руками на волокна.
  3. В чашу мультиварки влити 3-4 ст. л. рослинної олії та поставити режим "Випічка" на півгодини. Додати в розігріте масло цибулю, ковбасу та шинку, обсмажувати протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Картоплю очистити та нарізати дрібними кубиками, додати в мультиварку, влити кілька ложок бульйону та готувати ще 7-8 хвилин.
  4. Додати до мультиварки солені огірки, томатну пасту та перемішати, готувати до закінчення режиму. Влити в чашу мультиварки бульйон та довести до кипіння в режимі "Суп". Готувати солянку в мультиварці до готовності в тому ж режимі (приблизно півгодини). Ближче до кінця додати сіль та перець за смаком.
  5. Маслини/оливки нарізати тонкими кільцями, лимон вимити та нарізати тонкими півкільцями. Кріп промити та нашинкувати. Додати в готову солянку оливки з маслинами та кропом, перемішати. Збірна солянка з м'ясом буде смачнішою, якщо дати настоятися в мультиварці під кришкою близько 15 хвилин після приготування.
  6. Розділити солянку з мультиварки по тарілкам, прикрасити сметаною, скибкою лимона та подавати до столу.