Смажена картопля з маслюками

Смажена картопля з маслюками
4.5
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5-6 картоплин
  • 400-500 г маслюків
  • 1 невелика цибулина
  • 2-3 ст.л. сметани
  • невеликий пучок свіжої зелені
  • 1-2 зубчика часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Зібрані маслюки потрібно очистити від трави, листочків, сміття. Також зніміть з капелюшків слизовий шар. Очищені гриби всипте в каструлю з киплячою підсоленою водою і проваріть протягом 10-15 хвилин. Потім відкиньте гриби на друшляк, щоб стекла вода.
  2. Картоплю очистіть та наріжте невеликими часточками. Цибулю поріжте на четвертинки або кубики. Часник дрібно поріжте.
  3. Розігрійте на сковороді декілька ложок олії, додайте порізани цибулю та часник, обсмажуйте 5 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
  4. Додайте до цибулі та часнику проварені маслюки та смажте разом близько 5 хвилин на середньому вогні до злегка золотистого кольору.
  5. Додайте сметану, перемішайте, через хвилину додайте картоплю.
  6. Смажте картоплю з маслюками близько 15 хвилин на помірному вогні, помішуючи, щоб не пригоріло. Додайте сіль та перець за смаком.
  7. Після закінчення смаження додайте дрібно нарізану зелень, перемішайте та накрийте кришкою. Дайте настоятися 10-15 хвилин та подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Маслюки – це вишуканий гриб, що має дуже ніжний смак та аромат. У народній медицині їх використовували для зміцнення імунітету та підвищення життєвої енергії.