Смажена картопля з маслюками
Кухня
Інгредієнти:
- 5-6 картоплин
- 400-500 г маслюків
- 1 невелика цибулина
- 2-3 ст.л. сметани
- невеликий пучок свіжої зелені
- 1-2 зубчика часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Зібрані маслюки потрібно очистити від трави, листочків, сміття. Також зніміть з капелюшків слизовий шар. Очищені гриби всипте в каструлю з киплячою підсоленою водою і проваріть протягом 10-15 хвилин. Потім відкиньте гриби на друшляк, щоб стекла вода.
- Картоплю очистіть та наріжте невеликими часточками. Цибулю поріжте на четвертинки або кубики. Часник дрібно поріжте.
- Розігрійте на сковороді декілька ложок олії, додайте порізани цибулю та часник, обсмажуйте 5 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
- Додайте до цибулі та часнику проварені маслюки та смажте разом близько 5 хвилин на середньому вогні до злегка золотистого кольору.
- Додайте сметану, перемішайте, через хвилину додайте картоплю.
- Смажте картоплю з маслюками близько 15 хвилин на помірному вогні, помішуючи, щоб не пригоріло. Додайте сіль та перець за смаком.
- Після закінчення смаження додайте дрібно нарізану зелень, перемішайте та накрийте кришкою. Дайте настоятися 10-15 хвилин та подавайте до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Маслюки – це вишуканий гриб, що має дуже ніжний смак та аромат. У народній медицині їх використовували для зміцнення імунітету та підвищення життєвої енергії.