Шоколадні вареники з сиром

Шоколадні вареники з сиром
4.4
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадне тісто для вареників:

  • 220-230 г борошна
  • 180 мл окропу
  • 2 ст.л. какао-порошку (без гірки)
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • щіпка солі

Сирна начинка:

  • 250 г сиру
  • 3 ст.л. цукру
  • 1-1,5 ст.л. сметани
  • 1 ч.л. крохмалю (з гіркою)
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Борошно просіяти через сито разом із сіллю та какао-порошком. Швидко перемішуючи суху суміш, влити крутий кип'яток та добре вимісити тісто. Завернути його у харчову плівку та залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Сир протерти через сито або ретельно розтерти виделкою, додати цукор із ваніліном та перемішати до повного розчинення крихти. Додати сметану, розтерти, всипати крохмаль та знову перемішати.
  3. Тісто тонко розкатати, вирізати з нього круги, залишки зм'яти, вимісити й знову розкатати в тонкий шар. Також можна скатати з тіста ковбаску, нарізати її невеликими шайбочками та розкатати кожну з них у коржик.
  4. На одну половину круглого коржику тіста покласти трохи сирної начинки, накрити другою половинкою тіста та щільно з'єднати краї пальцями по всьому півколу варенику. Також для склеювання вареників зручно користуватися виделкою. Таким чином потрібно склеїти вареники з усього залишку тіста та начинки.
  5. На цьому етапі можна відправити вареники в морозильну камеру та зварити їх за потреби у будь-який зручний час. Потрібно буде лише покласти заготівлі в каструлю з киплячою та підсоленою водою, варити приблизно 3 хвилини (або 5 для заморожених) при слабкому кипінні після повторного закипання води.
  6. Подавати шоколадні вареники з сиром до столу гарячими, при подачі додати сметану та/або цукрову пудру. Смачного!

Цікавий факт:

Вареники - це страва давньої української кухні, яка має безліч варіантів начинок: від традиційного картопляного до незвичайних, як, наприклад, ці шоколадні вареники з сиром. Такі смачні десерти можна приготувати для святкового столу або просто задля задоволення своїх гостей та близьких в будь-який час року.