Печеня з курки з грибами в горщиках

Кухня
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 2 помідори
- 3 картоплини
- 2 цибулини
- 200 г печеріць
- 2 моркви
- 4 ст. л. дрібно натертого сиру
- 4 ст. л. вершків 20%
- 3 зубчика часнику
- 1 ч. л. спецій для курки
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
- 0,5 ч. л. меленої паприки
- 0,5 ч. л. сушеного базиліку
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте курячі стегна, обсушіть, натріть сіллю з перцем та залиште на 15-20 хвилин маринуватися. Приготуйте 3 горщика для запікання.
- Картоплю очистіть, поріжте брусками, моркву натріть на крупній тертці, цибулю очистіть, поріжте великими кільцями. Гриби вимийте і насухо протріть, поріжте кубиками.
- На помідорах зробіть неглибокі надрізи, опустіть їх на кілька хвилин у киплячу воду, потім перекладіть у льодяну воду і залиште до повного охолодження. Очистіть помідори від шкірки, поріжте кубиками, змішайте з нарізаним базиліком, сіллю, перцем та залиште маринуватися.
- На сковоріді розігрійте кілька ложок рослинної олії та обсмажте на ній курку з обох боків на сильному вогні (по 2 хвилини на кожний бік). Перекладіть обсмажені стегна в горщики (по одному на дно кожного) та викладіть зверху картоплю.
- У олії, що залишилась, обсмажте на невеликому вогні цибулю з морквою, періодично помішуючи лопаткою. Перекладіть овочі в горщики та додайте по другому курячому стегну.
- У сковороду з маслом (приблизно 2 ст.л.) всипати гриби і обсмажити їх до готовності на невеликому вогні, періодично помішуючи лопаткою. Це візьме приблизно 10-15 хвилин. Коли майже вся вода випариться, підсоліть і поперчіть гриби за смаком.
- Покрийте курку в горщочках грибами, накрийте кришечками або фольгою, поставте в духовку. Включіть температуру 200/220 °C і залиште на 20-25 хвилин. По завершенні цього часу знизьте температуру до 160/180 °C та продовжуйте запікати ще півгодини.
- До того часу подрібніть зелень, часник очистіть і поріжте тонкими пластинками, трохи підігрійте вершки, натріть дрібно сир. Вийміть горщики з духовки, посипте часником, зеленню, залийте вершками і посипте тертим сиром.
- Запікайте смачну курку з грибами ще 5-10 хвилин. Потім вимкніть духовку та залиште горщики настоюватися протягом півгодини. Вийміть горщики, розкладіть страву по тарілках та подавайте до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Куряче м'ясо багате білком і залізом, а гриби – джерело багатьох вітамінів та мінералів. Таке поєднання створює витончений смак та користь для здоров'я!