Печеня з курки з грибами в горщиках

Печеня з курки з грибами в горщиках
4.9
(8)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 курячих стегон
  • 2 помідори
  • 3 картоплини
  • 2 цибулини
  • 200 г печеріць
  • 2 моркви
  • 4 ст. л. дрібно натертого сиру
  • 4 ст. л. вершків 20%
  • 3 зубчика часнику
  • 1 ч. л. спецій для курки
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 0,5 ч. л. меленої паприки
  • 0,5 ч. л. сушеного базиліку
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте курячі стегна, обсушіть, натріть сіллю з перцем та залиште на 15-20 хвилин маринуватися. Приготуйте 3 горщика для запікання.
  2. Картоплю очистіть, поріжте брусками, моркву натріть на крупній тертці, цибулю очистіть, поріжте великими кільцями. Гриби вимийте і насухо протріть, поріжте кубиками.
  3. На помідорах зробіть неглибокі надрізи, опустіть їх на кілька хвилин у киплячу воду, потім перекладіть у льодяну воду і залиште до повного охолодження. Очистіть помідори від шкірки, поріжте кубиками, змішайте з нарізаним базиліком, сіллю, перцем та залиште маринуватися.
  4. На сковоріді розігрійте кілька ложок рослинної олії та обсмажте на ній курку з обох боків на сильному вогні (по 2 хвилини на кожний бік). Перекладіть обсмажені стегна в горщики (по одному на дно кожного) та викладіть зверху картоплю.
  5. У олії, що залишилась, обсмажте на невеликому вогні цибулю з морквою, періодично помішуючи лопаткою. Перекладіть овочі в горщики та додайте по другому курячому стегну.
  6. У сковороду з маслом (приблизно 2 ст.л.) всипати гриби і обсмажити їх до готовності на невеликому вогні, періодично помішуючи лопаткою. Це візьме приблизно 10-15 хвилин. Коли майже вся вода випариться, підсоліть і поперчіть гриби за смаком.
  7. Покрийте курку в горщочках грибами, накрийте кришечками або фольгою,  поставте в духовку. Включіть температуру 200/220 °C і залиште на 20-25 хвилин. По завершенні цього часу знизьте температуру до 160/180 °C та продовжуйте запікати ще півгодини.
  8. До того часу подрібніть зелень, часник очистіть і поріжте тонкими пластинками, трохи підігрійте вершки, натріть дрібно сир. Вийміть горщики з духовки, посипте часником, зеленню, залийте вершками і посипте тертим сиром.
  9. Запікайте смачну курку з грибами ще 5-10 хвилин. Потім вимкніть духовку та залиште горщики настоюватися протягом півгодини. Вийміть горщики, розкладіть страву по тарілках та подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Куряче м'ясо багате білком і залізом, а гриби – джерело багатьох вітамінів та мінералів. Таке поєднання створює витончений смак та користь для здоров'я!