Тушкована капуста з рисом: рецепт грецької кухні
Кухня
Інгредієнти:
- 1 качан капусти, вагою близько 1,5-2 кг
- 3 цибулини
- 2-3 помідори
- 200 гр рису
- 1 червоний гострий перець
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, рис всипати в сито і промити під струменем холодної води.
- На сковороді розігріти 50 мл рослинного масла і викласти цибулю, обсмажувати її 2-3 хвилини на невеликому вогні до золотистого кольору, помішуючи.
- Червоний гострий перець вимити, очистити від насіння та порізати дуже маленькими шматочками (якщо ви любите гостру їжу – можна залишити насіння).
- Додати в сковороду промитий рис та гострий перець.
- Обсмажувати рис із цибулею та перцем 1 хвилину, інтенсивно помішуючи.
- Долити 0,5 л окропу, довести до кипіння і залишити тушкувати хвилин на 10 при невеликому вогні.
- При цьому якнайчастіше помішувати вміст сковороди, щоб рис не пригорів на дно.
- Капусту нашаткувати, скласти в миску і посолити, пом'яти руками.
- Поєднати тушкований рис з нашаткованою капустою і перемішати.
- Тушкувати капусту з рисом на невеликому вогні, помішуючи, до м'якості капусти (приблизно півгодини). При необхідності підливати гарячу воду.
- Помідори вимити і дуже дрібно порізати, додати готове лаханорізо, посолити, поперчити до смаку і перемішати.
- Готувати капусту з рисом ще 2-3 хвилини, помішуючи та зняти сковороду з вогню.
- Тушкована капуста з рисом буде смачнішою, якщо дати страві настоятися 5-10 хвилин під кришкою. Смачного!
Хоча це грецький рецепт, тушкована капуста з рисом є дуже популярною стравою у багатьох кухнях світу. Замість капусти можна використовувати інші овочі, такі як морква, баклажан або перець. Також можна додавати різні спеції, які будуть підходити до вашого смаку.
Ця страва дуже поживна, оскільки містить велику кількість рослинного білка, вуглеводів та вітамінів. Тому вона чудово підходить для тих, хто хоче приготувати швидку та корисну страву.