Смачне пюре з золотистою скоринкою
Кухня
Інгредієнти:
- 800г картоплі
- 40г вершкового масла
- 1/4 склянки молока
- 1 пучок зеленої цибулі
- 50г панірувальних сухарів
- 100г твердого сиру
Рецепт приготування страви:
- Картоплю необхідно очистити від шкірки, порізати невеликими шматочками та помістити у велику каструлю.
- Залити холодною водою. Довести до кипіння при сильному вогні. Варити картоплю до готовності.
- У невеликій ємності закип'ятити молоко.
- Твердий сир натерти на тертці.
- Зелену цибулю дрібно нарізати.
- Із каструлі з готовою картоплею злити всю рідину. Потовкти приготовану картоплю товкучкою.
- Додати до картоплі гаряче молоко, тертий сир (70 г) і порізану зелену цибулю, сіль, поставити на повільний вогонь і заважати до отримання однорідної маси (приблизно 1-2 хвилини).
- Форму для запікання змастити вершковим маслом.
- Викласти пюре у форму, посипати панірувальними сухарями і тертим твердим сиром, що залишився. Запікати в духовці на режимі "гриль" 5-10 хвилин до утворення золотої скоринки.
- Подавати цю страву можна зі смаженим стейком з яловичини, тушкованою курячою грудкою.
- Ця страва може стати ідеальним варіантом для вечері вдома або для обіду вихідного дня. Воно просте у приготуванні, але одночасно виглядає дуже привабливо на столі, завдяки золотистій скоринці зверху.
Крім того, воно має безліч варіацій. Наприклад, ви можете додати до пюре різні прянощі, які нададуть страві нового смаку. Також, замість зеленої цибулі можна використовувати різні інші трави, такі як петрушка, базилік, чебрець чи тим'ян.