Рецепт бешбармаку з куркою

Рецепт бешбармаку з куркою
4.7
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 курка, вагою близько 1 кг
  • 0,5 кг борошна
  • 250 гр цибулі
  • 2 яйця
  • 1 ст. солі без гірки
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курку промити, розрубати на великі шматки (щоб легко поміщалися в каструлю), скласти в каструлю і залити холодною водою, щоб вона повністю покрила м'ясо.
  2. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння бульйон.
  3. Після закипання зменшити вогонь і варити курку близько години при слабкому кипінні до готовності.
  4. Згодом зняти каструлю з плити, перекласти курку на окрему тарілку, зняти зверху близько 100 мл курячого бульйону і остудити його до кімнатної температури.
  5. З'єднати у великій мисці сире яйце зі 100 мл бульйону, сіллю та збити вінчиком до повної однорідності.
  6. Поступово ввести в отриману рідину борошно, вимісити м'яке  тісто і сформувати з нього кулю. Накрити тісто легким і вологим рушником, залишити на 15-20 хвилин.
  7. Тим часом очистити цибулю і порізати її півкільцями, скласти в сковороду і залити її склянкою гарячого бульйону.
  8. Поставити сковороду на вогонь і довести бульйон до кипіння, тушити цибулю приблизно 8-10 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи, в кінці посолити і поперчити вміст сковороди до смаку.
  9. Тісто тонко розкатати (товщина 2-3 мм) на присипаній борошном поверхні і залишити на півгодини обвітритися.
  10. Курячий бульйон, що залишився, потрібно процідити через сито і влити в окрему каструлю, куряче філе відокремити від кісток і шкіри, порізати невеликими шматочками.
  11. Розкатане та підсушене тісто нарізати квадратними шматочками 5*5 см, проціджений бульйон поставити на вогонь і довести до кипіння, посолити до смаку.
  12. У киплячий бульйон по черзі скласти близько 5-7 квадратів тіста і проварити при слабкому кипінні до готовності, якнайчастіше помішуючи ложкою.
  13. Перекласти шумівкою готову локшину для бешбармака на тарілку, проварити таким же чином шматочки тіста, що залишилися, до готовності.
  14. Подавати бешбармак з куркою і цибулею до гарячого столу, посоливши і поперчивши кожну страву за смаком.
  15. До кожної порції подати трохи курячого бульйону, в якому варилася локшина. Смачного!

Ця страва походить з казахської кухні та популярна в країнах Центральної Азії. Вона готується на святкові випадки та зберігає традиційність в Центрально-Азійській спільноті українських громад. Бешбармак може бути гарною альтернативою традиційних українських страв на вашому святі, тож сміливо включайте цей рецепт у ваше меню та насолоджуйтеся смаком!