Рецепт бешбармаку з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 1 курка, вагою близько 1 кг
- 0,5 кг борошна
- 250 гр цибулі
- 2 яйця
- 1 ст. солі без гірки
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курку промити, розрубати на великі шматки (щоб легко поміщалися в каструлю), скласти в каструлю і залити холодною водою, щоб вона повністю покрила м'ясо.
- Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння бульйон.
- Після закипання зменшити вогонь і варити курку близько години при слабкому кипінні до готовності.
- Згодом зняти каструлю з плити, перекласти курку на окрему тарілку, зняти зверху близько 100 мл курячого бульйону і остудити його до кімнатної температури.
- З'єднати у великій мисці сире яйце зі 100 мл бульйону, сіллю та збити вінчиком до повної однорідності.
- Поступово ввести в отриману рідину борошно, вимісити м'яке тісто і сформувати з нього кулю. Накрити тісто легким і вологим рушником, залишити на 15-20 хвилин.
- Тим часом очистити цибулю і порізати її півкільцями, скласти в сковороду і залити її склянкою гарячого бульйону.
- Поставити сковороду на вогонь і довести бульйон до кипіння, тушити цибулю приблизно 8-10 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи, в кінці посолити і поперчити вміст сковороди до смаку.
- Тісто тонко розкатати (товщина 2-3 мм) на присипаній борошном поверхні і залишити на півгодини обвітритися.
- Курячий бульйон, що залишився, потрібно процідити через сито і влити в окрему каструлю, куряче філе відокремити від кісток і шкіри, порізати невеликими шматочками.
- Розкатане та підсушене тісто нарізати квадратними шматочками 5*5 см, проціджений бульйон поставити на вогонь і довести до кипіння, посолити до смаку.
- У киплячий бульйон по черзі скласти близько 5-7 квадратів тіста і проварити при слабкому кипінні до готовності, якнайчастіше помішуючи ложкою.
- Перекласти шумівкою готову локшину для бешбармака на тарілку, проварити таким же чином шматочки тіста, що залишилися, до готовності.
- Подавати бешбармак з куркою і цибулею до гарячого столу, посоливши і поперчивши кожну страву за смаком.
- До кожної порції подати трохи курячого бульйону, в якому варилася локшина. Смачного!
Ця страва походить з казахської кухні та популярна в країнах Центральної Азії. Вона готується на святкові випадки та зберігає традиційність в Центрально-Азійській спільноті українських громад. Бешбармак може бути гарною альтернативою традиційних українських страв на вашому святі, тож сміливо включайте цей рецепт у ваше меню та насолоджуйтеся смаком!