Рецепт: Котлети з курячої печінки

Рецепт: Котлети з курячої печінки
4.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр курячої печінки
  • 1 велика цибулина
  • 2 яйця
  • 1 картоплина
  • 70-80 гр борошна
  • невеликий пучок свіжої петрушки 
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячу печінку промити, обсушити і нарізати великими шматочками.
  2. Цибулю очистити і порізати, пропустити разом з печінкою через м'ясорубку або подрібнити до однорідності за допомогою комбайна/блендера.
  3. Картоплю очистити та натерти на тертці, додати до печінкової суміші та перемішати.
  4. Зелень промити і дрібно нарізати, додати в печінкову масу разом з сирими яйцями і перемішати, посолити, поперчити за смаком.
  5. Просіяти через сито борошно і поступово ввести його до решти інгредієнтів.
  6. На сковороді розігріти 3-4 ст. рослинної олії, викласти на неї кілька котлет із печінкової маси.
  7. Смажити котлети з курячої печінки приблизно по 2 хвилини з кожного боку на помірному вогні до рум'яності.
  8. Потім зменшити вогонь і просмажити котлети до готовності протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
  9. Перекласти котлети на тарілку, застелене паперовим рушником і залишити охолоджуватися, просмажити котлети з маси, що залишилася.
  10. Подавати курячі печінкові котлети до столу гарячими, прикрасивши зеленню та сметаною. Смачного!

Цікавинки про курячу печінку:

  • Куряча печінка є джерелом вітамінів A, C та D, заліза та білка, необхідних для здорового функціонування організму.
  • Куряча печінка може бути використана в багатьох стравах, включаючи котлети, супи та соуси.
  • Щоб печінка не втратила свої корисні властивості, не рекомендується переварювати її або смажити на великому вогні. Краще використовувати помірний вогонь та не доводити до готовності до кінця.
  • Курячу печінку можна заморозити та зберігати у морозильнику, щоб використовувати в подальшому.