Рецепт: Котлети з курячої печінки
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр курячої печінки
- 1 велика цибулина
- 2 яйця
- 1 картоплина
- 70-80 гр борошна
- невеликий пучок свіжої петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячу печінку промити, обсушити і нарізати великими шматочками.
- Цибулю очистити і порізати, пропустити разом з печінкою через м'ясорубку або подрібнити до однорідності за допомогою комбайна/блендера.
- Картоплю очистити та натерти на тертці, додати до печінкової суміші та перемішати.
- Зелень промити і дрібно нарізати, додати в печінкову масу разом з сирими яйцями і перемішати, посолити, поперчити за смаком.
- Просіяти через сито борошно і поступово ввести його до решти інгредієнтів.
- На сковороді розігріти 3-4 ст. рослинної олії, викласти на неї кілька котлет із печінкової маси.
- Смажити котлети з курячої печінки приблизно по 2 хвилини з кожного боку на помірному вогні до рум'яності.
- Потім зменшити вогонь і просмажити котлети до готовності протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
- Перекласти котлети на тарілку, застелене паперовим рушником і залишити охолоджуватися, просмажити котлети з маси, що залишилася.
- Подавати курячі печінкові котлети до столу гарячими, прикрасивши зеленню та сметаною. Смачного!
Цікавинки про курячу печінку:
- Куряча печінка є джерелом вітамінів A, C та D, заліза та білка, необхідних для здорового функціонування організму.
- Куряча печінка може бути використана в багатьох стравах, включаючи котлети, супи та соуси.
- Щоб печінка не втратила свої корисні властивості, не рекомендується переварювати її або смажити на великому вогні. Краще використовувати помірний вогонь та не доводити до готовності до кінця.
- Курячу печінку можна заморозити та зберігати у морозильнику, щоб використовувати в подальшому.