Паста з креветками та часником: простий рецепт для ідеальної вечері
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр пасти, локшини або спагетті
- 200 гр креветок
- 50 гр вершкового масла
- 3-4 зубчики часнику
- 1 ст. рослинного масла
- 1 ст. тертої лимонної цедри
- 1 ст. лимонного соку
- кілька гілочок свіжої петрушки
- сіль, червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити 1 л води, посолити і опустити туди пасту.
- Варити макаронні вироби до Al dente близько 6-7 хвилин (на одну хвилину менше, ніж зазначено на упаковці).
- Відкинути вміст каструлі на друшляк, накрити його кришкою і залишити пасту охолоджуватися, стікаючи від зайвої води.
- Креветки покласти в миску, залити окропом і накрити кришкою.
- Через 2-3 хвилини злити воду та очистити креветки від панцирів, лимонну цедру натерти на тертці.
- Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем. На сковороді з'єднати вершкове масло і поставити на вогонь.
- У розігріте масло викласти часник і просмажити його на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, помішуючи.
- Потім додати щіпку червоного меленого перцю, терту цедру і перемішати.
- Додати до сковороди креветки і знову перемішати, готувати приблизно 2-3 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
- Потім додати лимонний сік, подрібнену свіжу зелень і пасту, перемішати.
- Через півхвилини зняти сковороду з вогню і накрити кришкою, залишити на 10 хвилин настоятися.
- Розкласти готову пасту з креветками та часником по тарілках і подавати до гарячого столу. Смачного!
Ця страва може бути відмінним вибором для святкового столу або вечірки з друзями. Завдяки багатому смаку та яскравому аромату, паста з креветками та часником завжди буде улюбленою стравою гостей та дому. Також, цей рецепт можна легко змінити та доповнити своїми улюбленими інгредієнтами, щоб створити свій власний унікальний смак. Насолоджуйтеся!