Паста з креветками та часником: простий рецепт для ідеальної вечері

Паста з креветками та часником: простий рецепт для ідеальної вечері
4.5
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр пасти, локшини або спагетті
  • 200 гр креветок
  • 50 гр вершкового масла
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ст. рослинного масла
  • 1 ст. тертої лимонної цедри
  • 1 ст. лимонного соку
  • кілька гілочок свіжої петрушки
  • сіль, червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити 1 л води, посолити і опустити туди пасту.
  2. Варити макаронні вироби до Al dente близько 6-7 хвилин (на одну хвилину менше, ніж зазначено на упаковці).
  3. Відкинути вміст каструлі на друшляк, накрити його кришкою і залишити пасту охолоджуватися, стікаючи від зайвої води.
  4. Креветки покласти в миску, залити окропом і накрити кришкою.
  5. Через 2-3 хвилини злити воду та очистити креветки від панцирів, лимонну цедру натерти на тертці.
  6. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем. На сковороді з'єднати вершкове масло і поставити на вогонь.
  7. У розігріте масло викласти часник і просмажити його на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, помішуючи.
  8. Потім додати щіпку червоного меленого перцю, терту цедру і перемішати.
  9. Додати до сковороди креветки і знову перемішати, готувати приблизно 2-3 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
  10. Потім додати лимонний сік, подрібнену свіжу зелень і пасту, перемішати.
  11. Через півхвилини зняти сковороду з вогню і накрити кришкою, залишити на 10 хвилин настоятися.
  12. Розкласти готову пасту з креветками та часником по тарілках і подавати до гарячого столу. Смачного!

Ця страва може бути відмінним вибором для святкового столу або вечірки з друзями. Завдяки багатому смаку та яскравому аромату, паста з креветками та часником завжди буде улюбленою стравою гостей та дому. Також, цей рецепт можна легко змінити та доповнити своїми улюбленими інгредієнтами, щоб створити свій власний унікальний смак. Насолоджуйтеся!