Рецепт: Млинці з фаршем

Рецепт: Млинці з фаршем
4.7
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для млинців на молоці (можна приготувати за своїм рецептом):

  • 0,5 л молока
  • 2 яйця
  • 100 гр борошна
  • 1 ст. рослинного масла
  • 1 ч. л. цукру
  • дрібка солі

Начинка з фаршу для млинців:

  • 300 гр свинячо-яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У миску вбити 2 яйця, влити 100 мл теплого молока, додати сіль, цукор і збовтати виделкою до однорідної консистенції (сильно не збивати).
  2. Поступово підмішати борошно,і  вимішати густе тісто.
  3. Помішуючи тісто вінчиком, влити тонкою цівкою молоко, що залишилося, обов'язково кімнатної або трохи теплої температури.
  4. В кінці влити в тісто олію і знову розмішати, сковороду змастити жиром, смальцем або олією і поставити на сильний вогонь.
  5. На розпечену сковороду влити половину ополоника тіста і рівномірно розподілити по всій сковороді.
  6. Смажити млинець на помірному вогні до рум'яності та перевернути за допомогою лопатки на інший бік.
  7. Смажити зі зворотного боку млинець близько 20 секунд до готовності, але не засмажуючи до рум'яності (сторона має залишитися білого кольору).
  8. Перекласти млинець на тарілку, на сковороду влити нову порцію тіста.
  9. Просмажити другий млинець до рум'яності з одного боку і до готовності з іншого, перекласти його зверху на перший (сковородку змащувати олією та жиром більше не потрібно).
  10. Таким чином просмажити близько 13-15 тонких млинців з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, накрити великою мискою і залишити остигати під нею. Приготувати начинку для млинців із фаршу.
  11. Цибулю очистити і нарізати дуже маленькими шматочками, на сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинного масла.
  12. Просмажити подрібнену цибулю в олії на невеликому вогні до золотистого кольору (не більше 4 хвилин), часто помішуючи.
  13. Додати в сковороду зі смаженою цибулею фарш і смажити її на середньому вогні близько 5-6 хвилин, ретельно розтираючи вилкою або лопаткою грудочки.
  14. Ближче до кінця смаження посолити або поперчити фарш до смаку і перемішати.
  15. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою та залишити остигати.
  16. Покласти один млинець на плоску поверхню, викласти на більш просмажену сторону близько 1-2 ст. фаршу, загорнути млинець конвертиком так, щоб начинка була всередині.
  17. Таким чином нафарширувати м'ясом з цибулею всі інші млинці.
  18. На сковороді розтопити 20 гр вершкового масла і викласти кілька млинців (скільки вміщається в сковорідку). Просмажити млинці з фаршем до золотистої скоринки з обох боків на середньому вогні і перекласти на тарілку, на сковороді розтопити ще трохи олії і просмажити млинці до рум'яності.
  19. Подавати млинці з фаршем до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною або сметанно-часниковим соусом. Смачного!

Млинці з фаршем - це страва, яку можна готувати в будь-який час року, вона завжди смачна та поживна. Цей рецепт можна варіювати, додаючи до тіста інші інгредієнти, такі як насіння, зелень або прянощі. Також можна замінити свинину на інші види м'яса, наприклад, курку або яловичину. І не забувайте, що до млинців з фаршем можна додати різноманітні овочі, такі як гриби, капуста або морква.