Ніжний солодкий плов з сухофруктами у мультиварці

Ніжний солодкий плов з сухофруктами у мультиварці
4.3
(5)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр рису
  • 100 гр кураги
  • 100 гр родзинок
  • 100 гр чорносливу
  • 2 ст. цукру
  • 2 ст. вершкового масла (можна замінити олією або марганіном)
  • 1 ч. л. меленої куркуми без гірки

Рецепт приготування страви:

  1. Рис всипати в сито і ретельно промити під струменем холодної води, перебираючи рукою.
  2. Залишити на якийсь час рис стікати від води, сухофрукти скласти в окрему миску і залити гарячою водою.
  3. Через 10-15 хвилин злити воду і порізати курагу та чорнослив невеликими шматочками.
  4. У чашу мультиварки покласти шматочок вершкового масла близько 30-40 гр і розтопити в режимі Випічка.
  5. Додати в мультиварку сухофрукти, засипати цукром і перемішати. Обсмажувати їх у тому режимі близько 8-10 хвилин, помішуючи лопаткою.
  6. Всипати до сухофруктів рис, куркуму та перемішати, залити 450 мл гарячої води, розмішати та закрити кришку.
  7. Готувати солодкий плов у мультиварці приблизно півгодини в режимі Плов або Тушіння. Після звукового сигналу вимкнути мультиварку.
  8. Солодкий плов із сухофруктами буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 15 хвилин під кришкою. Розкласти гарячий плов із мультиварки по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Ще один корисний секрет: замість води можна додати курячий або овочевий бульйон, щоб плов вийшов ще ароматнішим та насиченішим. Також, для збереження більш яскравого кольору куркуму можна додавати наприкінці готування. А якщо бажаєте додати гостроту, то можна підкислити плов лимонним соком або додати нарізаний свіжий перець. Солодкий плов з сухофруктами чудово підходить як гарнір до м'ясних страв, а також може бути самостійною смачною стравою для вечері. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь його неперевершеним смаком!