Рецепт запеченої картоплі з рибою та італійським соусом "Сальса Верде"
Кухня
Інгредієнти:
- 500г середньої за розміром картоплі
- 1 лимон
- 2 ч. л. лимонної цедри
- 2 ст. ложки розмарину свіжого чи сушеного
- 185 мл оливкової олії
- 1 зубчик часнику
- 1 пучок петрушки
- 1 пучок базиліка
- невелика баночка каперсів
- 750г філе риби
Рецепт приготування страви:
- Розігріти духовку до 200С.
- Картоплю очистити від шкірки, нарізати тоненькими кружальцями.
- Додати в картоплю нарізаний кружальцями лимон, оливкову олію (60 мл), розмарин, сіль.Все обережно перемішати.
- Викласти картоплю у форму для запікання. Форма має бути такою, щоб картопля помістилася в один шар. Випікати 10 хвилин.
- Для соусу "Сальса Верде": у блендер поміщаємо очищений часник, петрушку, базилік, лимонну цедру та каперси, попередньо промиті водою. Все ретельно подрібнюємо. Поступово додаємо оливкову олію (125 мл) до отримання однорідної маси. Соус готовий.
- Філе риби промити, покласти на паперовий рушник, промокнути. Розділити філе на 4 рівні порційні частини.
- Дістати з духовки форму з картоплею та покласти філе риби зверху.
- Накрити кожен шматочок філе скибочкою лимона. Випікати 15-20 хвилин, до повного приготування риби.
- Перед подачею на стіл страву полити соусом "Сальса Верде".
Італійська кухня - це справжня мистецтво! Її неповторний смак та аромат завжди вражають і залишають незабутні враження. Соус "Сальса Верде" - це традиційний італійський соус, який ставить цілий смаковий акцент на цю страву. Також, його можна використовувати для макаронних страв, салатів та закусок.