Рецепт запеченої картоплі з рибою та італійським соусом "Сальса Верде"

Рецепт запеченої картоплі з рибою та італійським соусом "Сальса Верде"
4.8
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500г середньої за розміром картоплі
  • 1 лимон
  • 2 ч. л. лимонної цедри
  • 2 ст. ложки розмарину свіжого чи сушеного
  • 185 мл оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок базиліка
  • невелика баночка каперсів
  • 750г філе риби

Рецепт приготування страви:

  1. Розігріти духовку до 200С.
  2. Картоплю очистити від шкірки, нарізати тоненькими кружальцями.
  3. Додати в картоплю нарізаний кружальцями лимон, оливкову олію (60 мл), розмарин, сіль.Все обережно перемішати.
  4. Викласти картоплю у форму для запікання. Форма має бути такою, щоб картопля помістилася в один шар. Випікати 10 хвилин.
  5. Для соусу "Сальса Верде": у блендер поміщаємо очищений часник, петрушку, базилік, лимонну цедру та каперси, попередньо промиті водою. Все ретельно подрібнюємо. Поступово додаємо оливкову олію (125 мл) до отримання однорідної маси. Соус готовий.
  6. Філе риби промити, покласти на паперовий рушник, промокнути. Розділити філе на 4 рівні порційні частини.
  7. Дістати з духовки форму з картоплею та покласти філе риби зверху.
  8. Накрити кожен шматочок філе скибочкою лимона. Випікати 15-20 хвилин, до повного приготування риби.
  9. Перед подачею на стіл страву полити соусом "Сальса Верде".

Італійська кухня - це справжня мистецтво! Її неповторний смак та аромат завжди вражають і залишають незабутні враження. Соус "Сальса Верде" - це традиційний італійський соус, який ставить цілий смаковий акцент на цю страву. Також, його можна використовувати для макаронних страв, салатів та закусок.