Рисова каша з курагою

Рисова каша з курагою
5.0
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 120-130 г рису
  • 60 г кураги
  • 1 невелика айва або половина середньої (50 г м'якоті)
  • 30 г ізюму
  • 1-2 ст.л. меду або цукру (за смаком)
  • 25 г вершкового масла
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Рис висипати в киплячу підсолену воду (350 мл). Варити приблизно 20 хвилин після закипання на слабкому вогні. Потім накрити каструлю кришкою і відставити в бік.
  2. Поки вариться рис, приготувати інші інгредієнти. Залити курагу з ізюмом кип'ятком і залишити на 10 хвилин, після цього злити гарячу воду і обсушити сухофрукти серветкою або рушником.
  3. Айву очистити від насіння та шкірки, порізати м'якоть дрібними кубиками. Курагу також нарізати невеликими шматочками.
  4. У сковорідці закип'ятити приблизно 50-70 мл води, покласти туди айву. Тушити айву протягом 3-5 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи, до м'якості.
  5. Коли майже вся волога випарується і айва стане м'якою, додати шматочок вершкового масла і перемішати.
  6. Додати сухофрукти, цукор/мед і перемішати.
  7. Готувати всі фрукти на слабкому вогні, помішуючи лопаткою, ще 4-5 хвилин.
  8. Після цього висипати у сковорідку рис і перемішати. Готувати ще 1 хвилину, постійно помішуючи, на слабкому вогні, після чого розкласти по тарілках. Подавати рисову кашу з курагою до столу гарячою. Смачного!

Ця ніжна страва поєднує різні текстури та смаки для найкращого кулінарного досвіду. Спробуйте додати трохи кориці або ванілі для особливого аромату!