Риба під шпинатом та вершковим соусом

Кухня
Інгредієнти:
- 0,6 кг білої риби
- пучок шпинату (приблизно 150-170 г)
- невеликий пучок свіжої зелені (кроп та петрушка)
- сіль, перець за смаком
- 4 ст.л. вершків 30-35% і 4 ст.л. молока (або 8 ст.л. вершків 15%)
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти для страви.
- Заморожений шпинат розморозьте попередньо, потім промийте у друшляку під струмом холодної води, потім дайте воді стекти. Потім наріжте шпинат ножем. Свіжий шпинат промийте та дрібно наріжте.
- Філе білої риби промийте і обсушіть, натріть сіллю та перцем з обох сторін. Якщо ви використовуєте заморожену рибу, її потрібно розморожувати в холодильнику не менше 6 годин (не при кімнатнії температури).
- Змішайте молоко з жирними вершками. Також можна використовувати 8 ложок вершків 10-15%.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом і викладіть у форму рибу. Покрийте її нарізаним шпинатом та залийте вершками. Трохи присоліть та поперчіть на свій смак.
- Запікайте рибу зі шпинатом під вершковим соусом приблизно 20-25 хвилин при 180°C. Після вказаного часу вийміть страву з духовки, розкладіть по тарілках і подавайте гарячим. Як гарнір ідеально підійде варена картопля або пюре. Смачного!