Курка в гірчиці, запечена в духовці

Курка в гірчиці, запечена в духовці
4.4
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 курка, вагою близько 1,5 кг
  • 1 ст.л. гірчиці
  • кілька гілочок чебрецю, кропу або петрушки (за бажанням)
  • сіль, перець за смаком

 

Рецепт приготування:

  1. Курку добре промийте, обсушіть, а потім натріть зсередини та ззовні сіллю та перцем.
  2. Рівномірно покрийте курку гірчицею, використовуючи силіконову щітку. Додайте кілька гілок свіжої зелені, якщо бажаєте підкреслити аромат.
  3. Встановіть (обов'язково!) курку вертикально на спеціальний піддон для запікання птиці з піддоном для стікання жиру. Якщо немає такого піддону, можна використовувати жаропрочну форму, під нею поставити наполовину наповнену водою скляну пляшку і поставити на неї курку сверху.
  4. Запікайте курку з гірчицею в духовці при 180°C протягом близько 50 хвилин. Якщо крильця починають підгорати, оберніть їх фольгою. Якщо шкірка курки дуже рум'яніє, а всередині птиця ще не готова, загорніть її фольгою.
  5. Вийміть лист із куркою з духовки і залиште протягом 10 хвилин. Після цього зніміть курку з насадки або пляшки та перекладіть на велику тарілку.
  6. Прикрасьте запечену курку в гірчичному соусі свіжою зеленню та овочами. Подавайте разом з обраним гарніром. Смачного!

Запечена курка з гірчицею - це чудовий спосіб подарувати вашому обіду неповторний смак та аромат. Сочна текстура курки разом із гірчичним акцентом неодмінно приємно здивує вашіх близьких. Ця страва ідеально підходить для святкового обіду чи звичайного сімейного обіду. Такий спосіб приготування курки не тільки додає смаку, але й робить її подачу дуже ефектною. Насолоджуйтеся кожним шматочком цієї апетитної страви!