Курячі гомілки з грибами під гірчичним соусом
Кухня
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 250 мл бульйону (курячого, м'ясного або овочевого)
- 150 г грибів
- 100 мл білого сухого вина
- 80 мл вершків 20% (або замінити сметаною такої ж жирності)
- 2 ст.л. гірчиці
- 1 ст.л. оливкової (або іншої рослинної) олії
- 3 зубчики часнику
- 30 г вершкового масла
Рецепт приготування:
- Приготувати всі інгредієнти для страви: гомілки промити і підсушити, підготувати необхідну кількість вина, промити і висушити листя тим'яну, промити гриби та струсити з них воду.
- У сковорідці з'єднати оливкову олію з вершковим маслом, поставити на невеликий вогонь розігріватися.
- Обсмажити курячі гомілки в розігрітій олії з усіх боків до рум'яної скоринки (близько 1-2 хвилини з кожного боку). Перекласти смажене м'ясо на тарілку і підсмажити другу партію.
- Гриби нарізати на четвертинки.
- Викласти гриби на сковорідку з залишеним маслом і смажити, помішуючи, на середньому вогні до того моменту, поки не виділиться сік.
- Додати очищені зубчики часнику, розрізані вздовж пополам. Влити сухе біле вино і розмішати. Готувати 1-2 хвилини, помішуючи.
- Потім влити гарячий бульйон, додати гірчицю і добре перемішати.
- Дати грибам закипіти в бульйоні з вином декілька хвилин, після чого додати вершки або сметану та добре перемішати. Варити на слабкому кипінні, регулярно помішуючи, протягом 10-15 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.
- Перелити грибний соус у форму для запікання.
- Зверху покласти курячі гомілки, прикрасити гілочками тим'яну і поставити в попередньо розігріту до 180°C духовку. Запікати курячі гомілки з грибами під гірчичним соусом близько 15-20 хвилин.
- Розкласти курку з грибами по тарілках, полити соусом та подавати до столу з будь-яким гарніром за вашим смаком. Смачного!
Цей рецепт додасть нові аромати та смаки до вашого столу. Гармонійне поєднання курячого м'яса з грибами та горчичним соусом вразить навіть вибагливих гурманів. Спробуйте приготувати цю страву на святковий обід, щоб вдосконалити ваші кулінарні навички!