Курячі гомілки з грибами під гірчичним соусом

Курячі гомілки з грибами під гірчичним соусом
3.7
(15)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 250 мл бульйону (курячого, м'ясного або овочевого)
  • 150 г грибів
  • 100 мл білого сухого вина
  • 80 мл вершків 20% (або замінити сметаною такої ж жирності)
  • 2 ст.л. гірчиці
  • 1 ст.л. оливкової (або іншої рослинної) олії
  • 3 зубчики часнику
  • 30 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Приготувати всі інгредієнти для страви: гомілки промити і підсушити, підготувати необхідну кількість вина, промити і висушити листя тим'яну, промити гриби та струсити з них воду.
  2. У сковорідці з'єднати оливкову олію з вершковим маслом, поставити на невеликий вогонь розігріватися.
  3. Обсмажити курячі гомілки в розігрітій олії з усіх боків до рум'яної скоринки (близько 1-2 хвилини з кожного боку). Перекласти смажене м'ясо на тарілку і підсмажити другу партію.
  4. Гриби нарізати на четвертинки.
  5. Викласти гриби на сковорідку з залишеним маслом і смажити, помішуючи, на середньому вогні до того моменту, поки не виділиться сік.
  6. Додати очищені зубчики часнику, розрізані вздовж пополам. Влити сухе біле вино і розмішати. Готувати 1-2 хвилини, помішуючи.
  7. Потім влити гарячий бульйон, додати гірчицю і добре перемішати.
  8. Дати грибам закипіти в бульйоні з вином декілька хвилин, після чого додати вершки або сметану та добре перемішати. Варити на слабкому кипінні, регулярно помішуючи, протягом 10-15 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.
  9. Перелити грибний соус у форму для запікання.
  10. Зверху покласти курячі гомілки, прикрасити гілочками тим'яну і поставити в попередньо розігріту до 180°C духовку. Запікати курячі гомілки з грибами під гірчичним соусом близько 15-20 хвилин.
  11. Розкласти курку з грибами по тарілках, полити соусом та подавати до столу з будь-яким гарніром за вашим смаком. Смачного!

Цей рецепт додасть нові аромати та смаки до вашого столу. Гармонійне поєднання курячого м'яса з грибами та горчичним соусом вразить навіть вибагливих гурманів. Спробуйте приготувати цю страву на святковий обід, щоб вдосконалити ваші кулінарні навички!