Тушкована капуста з грибами у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 качан капусти (приблизно 0,8 кг)
- 400-500 г грибів (будь-яких)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 ст.л. томатної пасти
- 1 ч.л. солі
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Відваріть гриби у киплячій воді (білі гриби - близько 10 хвилин, решта грибів - від 15 до 25 хвилин). Печериці та гливи відварювати не потрібно. Злийте воду, дайте грибам остигнути. Поріжте їх (включаючи свіжі гриби) на невеликі шматочки.
- Очистіть цибулю та наріжте її тонкими півкільцями. Також очистіть моркву і натріть на великій тертці. Тонко нашаткуйте капусту і відкладіть її в сторону.
- До миски мультиварки додайте кілька ложок рослинної олії та встановіть режим "Смаження" або "Випічка" на 20 хвилин. Додайте гриби у мультиварку і смажте їх протягом 10 хвилин, помішуючи лопаткою.
- Додайте ще ложку олії, цибулю і смажте 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Потім додайте терту моркву і смажте все до закінчення програми, періодично помішуючи лопаткою.
- Після звукового сигналу додайте до мультиварки з грибами капусту, посоліть, поперчіть, додайте близько 100 мл окропу і перемішайте. Готуйте капусту з грибами у мультиварці протягом 1,5 години в режимі "Тушкування".
- Після звукового сигналу додайте томатну пасту, лавровий лист і перемішайте. Закрийте кришку та залиште капусту в режимі "Підігрів" протягом 15 хвилин. Вимкніть мультиварку та залиште страву настоятися протягом півгодини.
- Після вказаного часу розкладіть тушковану капусту з грибами з мультиварки по тарілкам і подавайте до будь-якої основної страви. Смачного!
Цікавий факт:
Капуста є одним з найстаріших культурних рослин, яку вирощували вже близько 6 тисяч років. Вона багата на вітаміни та мінерали і широко використовується у кулінарії різних країн світу. Тушкована капуста з грибами - це смачна і поживна страва, яка гармонійно поєднується з будь-якою основною стравою. Спробуйте цей рецепт у мультиварці і насолоджуйтеся неперевершеним смаком тушкованої капусти з грибами!