Рецепт: Свинина з картоплею та грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг свинини
- 4 картоплини
- 300 гр печериць (або інших грибів)
- 200-250 мл чистої води
- 1 цибулина
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте печериці, їх потрібно просто ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. Усі інші гриби потрібно попередньо відварити в киплячій підсоленій воді протягом півгодини (для білих грибів достатньо 10-15 хвилин).
- Потім злити воду і порізати варені гриби невеликими шматочками. Свинину промити й обсушити, порізати невеликими кубиками. Картоплю почистити і порізати кубиками (приблизно такого ж розміру, як і м'ясо). Цибулю очистити та порізати дрібними шматочками.
- Розігріти в глибокій пательні 2 ст.л. рослинної олії. Викласти на сковорідку подрібнену цибулю й обсмажити її протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору. Потім додати гриби та перемішати. Смажити гриби з цибулею близько 5 хвилин (печериці смажити 10 хвилин).
- Перекласти гриби на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. У цій же глибокій сковорідці розігріти ще 2-3 ст.л. рослинної олії. У розігріту олію викласти свинину й обсмажити її протягом 5-7 хвилин на середньо-сильному вогні, помішуючи.
- Потім додати гриби з цибулею, картоплю, додати сіль за смаком і перемішати. За хвилину влити близько 200 мл гарячої води, зменшити вогонь до середньо-слабкого і накрити сковороду кришкою.
- Тушкувати картоплю зі свининою та грибами під кришкою приблизно 15-20 хвилин. За потреби влити ще трохи гарячої води. Зелень промити та подрібнити. Коли картопля дійде до готовності, додати подрібнену зелень, чорний мелений перець і спеції за смаком.
- Ретельно перемішати і зняти сковороду з вогню, накрити кришкою. Свинина з картоплею та грибами має настоятися близько 10-15 хвилин під кришкою. Зняти кришку, розкласти готову страву по тарілках і подавати до столу. Смачного!
В Україні готувати страви зі свинини є давньою традицією. Свинина - це одна з улюблених м'ясних страв, яку часто подають на святкових та сімейних обідах. Поєднання свинини з картоплею та грибами надає страві особливої смакової насиченості. Гриби додають багато аромату та текстури, а картопля доповнює страву своєю ніжною консистенцією. Ця страва чудово підходить для зимової пори, коли ми хочемо смачно та ситно поїсти.