Кролик з картоплею в духовці

Кролик з картоплею в духовці
4.1
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 1 тушка кролика
  • 1 цибулина
  • 3-4 ст. л. майонезу
  • кілька гілочок кропу
  • 2 лаврових листки
  • сіль, перець і спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кролика добре промийте і розріжте на великі шматки. Покладіть кроля в форму для запікання, додайте рослинну олію, сіль, перець, спеції, порізаний кріп, лавровий лист (попередньо подрібніть його на шматочки) і перемішайте.
  2. Очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками. Додайте разом з майонезом до м'яса і перемішайте, рівномірно розкладіть по дну форми. Картоплю очистіть і наріжте тонкими часточками, розкладіть другим шаром, накрийте все фольгою і відправте в попередньо розігріту до 220°C духовку.
  3. Запікайте кроля з картоплею в духовці приблизно 20 хвилин при вказаній температурі. Потім зменшіть її до 180°C і готуйте ще 30-40 хвилин.
  4. Вийміть форму, зніміть фольгу і відправте м'ясо з картоплею запікатися ще на 10-15 хвилин, без фольги, до зарум'яніння. Вийміть форму з духовки і залиште її принаймні на 15 хвилин охолоджуватися. Подавати страву до столу гарячою. Смачного!

Пам'ятайте, що запечений кролик з картоплею в духовці має багато переваг. По-перше, це дуже смачно. Кролик м'який, ніжний і соковитий, а картопля, просочившись соками м'яса, набуває неперевершеного смаку. По-друге, це досить простий рецепт, який легко приготувати. Вам знадобиться лише декілька інгредієнтів і форма для запікання. По-третє, ця страва універсальна. Ви можете подати її на святковий стіл і здивувати гостей, або приготувати для звичайного обіду з близькими. Запечений кролик з картоплею в духовці завжди створює атмосферу затишку і сімейного тепла. Спробуйте приготувати цю чудову страву і порадуйте своїх близьких смачним обідом або вечерею!