Кролик з картоплею в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 1 тушка кролика
- 1 цибулина
- 3-4 ст. л. майонезу
- кілька гілочок кропу
- 2 лаврових листки
- сіль, перець і спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Кролика добре промийте і розріжте на великі шматки. Покладіть кроля в форму для запікання, додайте рослинну олію, сіль, перець, спеції, порізаний кріп, лавровий лист (попередньо подрібніть його на шматочки) і перемішайте.
- Очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками. Додайте разом з майонезом до м'яса і перемішайте, рівномірно розкладіть по дну форми. Картоплю очистіть і наріжте тонкими часточками, розкладіть другим шаром, накрийте все фольгою і відправте в попередньо розігріту до 220°C духовку.
- Запікайте кроля з картоплею в духовці приблизно 20 хвилин при вказаній температурі. Потім зменшіть її до 180°C і готуйте ще 30-40 хвилин.
- Вийміть форму, зніміть фольгу і відправте м'ясо з картоплею запікатися ще на 10-15 хвилин, без фольги, до зарум'яніння. Вийміть форму з духовки і залиште її принаймні на 15 хвилин охолоджуватися. Подавати страву до столу гарячою. Смачного!
Пам'ятайте, що запечений кролик з картоплею в духовці має багато переваг. По-перше, це дуже смачно. Кролик м'який, ніжний і соковитий, а картопля, просочившись соками м'яса, набуває неперевершеного смаку. По-друге, це досить простий рецепт, який легко приготувати. Вам знадобиться лише декілька інгредієнтів і форма для запікання. По-третє, ця страва універсальна. Ви можете подати її на святковий стіл і здивувати гостей, або приготувати для звичайного обіду з близькими. Запечений кролик з картоплею в духовці завжди створює атмосферу затишку і сімейного тепла. Спробуйте приготувати цю чудову страву і порадуйте своїх близьких смачним обідом або вечерею!