Рецепт: Смачна печеня в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр свинини
- 300 гр картоплі
- 1 цибулина
- 100 мл чистої води
- 1 болгарський перець
- 1 невелика морква
- 1 ст.л. томатної пасти
- кілька гілочок свіжої зелені
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. Моркву очистити та натерти на тертці. Болгарський перець вимити, очистити від насіннєвої коробки і також дрібно порізати. У чашу мультиварки злити кілька ложок олії і встановити режим Смаження або Випічка на 20 хвилин.
- У розігріту олію викласти цибулю. Смажити її близько 3-4 хвилини. Потім додати моркву, перемішати. Смажити овочі в мультиварці близько 4-5 хвилин. Свинину промити, обсушити і порізати шматочками середнього розміру.
- Через 4-5 хвилин додати в мультиварку м'ясо і перемішати. Смажити свинину з овочами в тому ж режимі приблизно 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Тим часом очистити і порізати невеликими шматочками картоплю.
- Додати в мультиварку томатну пасту, зубчики часнику (дуже дрібно нарізати їх ножем), картоплю і перемішати. Залити все водою, додати сіль, перець, спеції за смаком і перемішати.
- Готувати печеню в мультиварці можна 1-1,5 години в режимі Тушкування або 2 години в режимі Томління. Зелень промити та подрібнити. Після звукового сигналу відкрити кришку мультиварки, додати подрібнену зелень і знову закрити кришку.
- Залишити печеню в мультиварці на 10-15 хвилин настоятися. Потім перекласти м'ясо з картоплею та овочами з мультиварки по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!
Печеня - це класична страва, яка завжди тішить смакові рецептори. Використання мультиварки робить процес її приготування ще простішим і швидшим. М'ясо ніжне та соковите, овочі просочуються смаковими соками, а запах томатної пасти робить цю страву неперевершеною. Можете експериментувати зі спеціями та додавати свої улюблені інгредієнти, щоб створити свою власну унікальну версію печені. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смачними та сімейними обідами!