Рецепт м'ясного рулету зі свинини: ніжний смак і вишуканість в одному
Кухня
Інгредієнти:
- 0,7-0,8 кг свинини (корейка)
- 200 гр білих грибів (можна замінити печерицями)
- 1 болгарський перець
- 100 гр твердого сиру
- 750 мл білого сухого або напівсухого вина
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- 1-2 ст.л. гірчиці
- 1-2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. майонезу
- 2 зубчики часнику
- 2-3 горошини чорного перцю
Рецепт приготування страви:
- Для м'ясного рулету найкраще використовувати довгий прямокутний шматок свинини. Промити м'ясо, обсушити і покласти на стіл. Зробити вздовж посередині прямокутника розріз, не доходячи до кінця приблизно на 1-1,5 см.
- Від цього розрізу провести ножем уздовж по м'ясу (у бік), не доходячи до країв приблизно 1 см. Також зробити і з іншого боку. Потім розкрити лист свинини як книжку. Отриманий прямокутний пласт м'яса в кількох місцях злегка надрізати ножем (не доходячи до кінця).
- Трохи відбити пласт м'яса тупим боком молотка. Натерти свинину з обох боків невеликою кількістю солі та перцю, залишити маринуватися на півгодини.
- Печериці ретельно вимити і порізати невеликими шматочками, скласти в миску. Болгарський перець вимити, очистити від насіннєвої коробки і порізати дрібною соломкою. Зелену цибулю промити і нашаткувати, трохи посолити її і розтерти виделкою.
- Часник дуже дрібно нарізати ножем, сир натерти на крупній тертці. Додати все в миску до грибів, посолити і перемішати. Духовку розігріти до 180/200С, приготувати глибоку форму для запікання. Приготувати винний соус для м'ясного рулету.
- У невеликій посудині з'єднати рослинну олію, майонез, горошини перцю і біле вино. Ретельно розмішати виделкою до однорідного кольору. Лист м'яса рівномірно змастити гірчицею і викласти начинку смужкою або рівномірно розподілити по всьому шматку м'яса.
- Згорнути м'ясний рулет разом із грибною начинкою і щільно обгорнути його грубою ниткою або тонкою мотузкою. Перекласти свинячий рулет у форму для запікання і рівномірно полити його винним соусом.
- М'ясний рулет зі свинини готується приблизно півтори години до рум'яності. За цей час обов'язково 2-3 рази вийняти форму з духовки і полити верх м'ясного рулету соусом, який стік униз. Якщо верх сильно підгорає, а всередині рулет ще не готовий - накрити страву фольгою.
- Вийняти форму з духової шафи, залишити її на 5 хвилин остигати. Нарізати рулет зі свинини порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Смачного!
Насолоджуйтеся неперевершеним смаком цього м'ясного рулету зі свинини. Він стане чудовою головною стравою для особливих вечірок або святкових подій. Подавайте його разом зі свіжими овочами, картоплею або салатом для створення повноцінного обіду чи вечері.