Свинина в горщиках з овочами

Свинина в горщиках з овочами
4.5
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 гр картоплі
  • 600 гр свинини
  • 2 помідори
  • 2 цибулини
  • 2 середні морквини
  • 100 гр твердого сиру
  • 100 гр сметани 15%
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину промити, обсушити і порізати однаковими шматочками невеликого розміру. Картоплю почистити та порізати приблизно такими ж кубиками, як і м'ясо. На пательні розігріти ложку вершкового масла і викласти м'ясо. Смажити свинину на середньо-сильному вогні, помішуючи, до рум'яності (приблизно 10 хвилин).
  2. Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками. Перекласти готову свинину на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. На цю ж пательню влити ще ложку олії (або вершкового масла) і викласти подрібнену цибулю.
  3. Поки смажиться цибуля, очистити й натерти на тертці дві моркви. Додати терту моркву на сковорідку й обсмажувати разом із цибулею, помішуючи, до м'якості та золотистого кольору протягом 3-4 хвилин. Помідори вимити і порізати маленькими кубиками, додати в сковороду.
  4. Смажити овочі на невеликому вогні ще 5 хвилин, помішуючи. Ближче до кінця смаження посолити й поперчити їх за смаком. Перекласти готову засмажку на окрему тарілку. Додати в сковорідку ще ложку рослинної олії, викласти подрібнену картоплю.
  5. Обсмажити картоплю на середньому вогні протягом 10 хвилин. Ближче до кінця посолити картоплю за смаком і перемішати. Духовку розігріти до 180С, приготувати горщики для печеня зі свинини.
  6. На дно горщиків викласти картоплю, трохи поперчити її за смаком. Картоплю покрити овочевою засмажкою. Зверху викласти шматочки свинини. Сир натерти на тертці й посипати вміст кожного горщика. Сирний шар покрити рівномірним шаром сметани, накрити горщики кришками і відправити в розігріту духову шафу.
  7. Запікати печеня зі свинини в горщиках приблизно 45 хвилин. Потім вимкнути вогонь і залишити страву там ще на 15 хвилин. Вийняти горщики з печеням із духовки, зняти кришки та залишити на 5 хвилин остигати.
  8. За бажанням можна перекласти вміст формочок на тарілку. Подавати печеню зі свинини з картоплею до столу гарячою. Смачного! 

Не забувайте також подавати цю печеню зі свіжим хлібом або пшеничними пампушками, які допоможуть вам насолодитися кожним шматочком соковитого м'яса й ароматної засмажки.