Свинина в горщиках з овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 800 гр картоплі
- 600 гр свинини
- 2 помідори
- 2 цибулини
- 2 середні морквини
- 100 гр твердого сиру
- 100 гр сметани 15%
- 1 ст.л. вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити, обсушити і порізати однаковими шматочками невеликого розміру. Картоплю почистити та порізати приблизно такими ж кубиками, як і м'ясо. На пательні розігріти ложку вершкового масла і викласти м'ясо. Смажити свинину на середньо-сильному вогні, помішуючи, до рум'яності (приблизно 10 хвилин).
- Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками. Перекласти готову свинину на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. На цю ж пательню влити ще ложку олії (або вершкового масла) і викласти подрібнену цибулю.
- Поки смажиться цибуля, очистити й натерти на тертці дві моркви. Додати терту моркву на сковорідку й обсмажувати разом із цибулею, помішуючи, до м'якості та золотистого кольору протягом 3-4 хвилин. Помідори вимити і порізати маленькими кубиками, додати в сковороду.
- Смажити овочі на невеликому вогні ще 5 хвилин, помішуючи. Ближче до кінця смаження посолити й поперчити їх за смаком. Перекласти готову засмажку на окрему тарілку. Додати в сковорідку ще ложку рослинної олії, викласти подрібнену картоплю.
- Обсмажити картоплю на середньому вогні протягом 10 хвилин. Ближче до кінця посолити картоплю за смаком і перемішати. Духовку розігріти до 180С, приготувати горщики для печеня зі свинини.
- На дно горщиків викласти картоплю, трохи поперчити її за смаком. Картоплю покрити овочевою засмажкою. Зверху викласти шматочки свинини. Сир натерти на тертці й посипати вміст кожного горщика. Сирний шар покрити рівномірним шаром сметани, накрити горщики кришками і відправити в розігріту духову шафу.
- Запікати печеня зі свинини в горщиках приблизно 45 хвилин. Потім вимкнути вогонь і залишити страву там ще на 15 хвилин. Вийняти горщики з печеням із духовки, зняти кришки та залишити на 5 хвилин остигати.
- За бажанням можна перекласти вміст формочок на тарілку. Подавати печеню зі свинини з картоплею до столу гарячою. Смачного!
Не забувайте також подавати цю печеню зі свіжим хлібом або пшеничними пампушками, які допоможуть вам насолодитися кожним шматочком соковитого м'яса й ароматної засмажки.