Рецепт: Картопля з капустою у мультиварці

Рецепт: Картопля з капустою у мультиварці
3.6
(12)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л чистої води
  • 400 гр картоплі
  • 200-250 гр капусти
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 3 лаврові листки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю почистити і дрібно порізати, у чашу мультиварки влити кілька ложок олії та встановити режим Смаження або Випічка. Викласти цибулю в розігріту олію і смажити без кришки близько 5 хвилин.
  2. Тим часом почистити і натерти моркву на крупній тертці. Додати її до цибулі, перемішати і смажити ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Картоплю почистити і порізати брусочками або кубиками. Смажити картоплю з овочами в мультиварці 1-2 хвилини, помішуючи.
  3. Потім посолити і поперчити все за смаком, додати лаврове листя і влити гарячу чисту воду. Закрити мультиварку кришкою і готувати картоплю в тому ж режимі 20 хвилин.
  4. Капусту нашаткувати і трохи пом'яти руками. Через 20 хвилин після початку смаження картоплі, додати в мультиварку капусту. Гарненько перемішати і закрити кришку.
  5. Картопля з капустою в мультиварці готується ще 10 хвилин (у цьому ж режимі). Потім додати томатну пасту, гарненько перемішати і продовжувати готувати ще 5 хвилин під кришкою. Після цього вийняти лаврове листя, накрити мультиварку кришкою і залишити там страву на 15 хвилин.
  6. Перекласти картоплю з капустою з мультиварки по тарілках і подавати до столу. Смачного! 

Цікавий факт: Картопля та капуста є одними з найпоширеніших овочів у світі. Картопля була вперше виведена у Європі з Південної Америки, а капуста має тисячолітню історію в кулінарії. Обидва овочі багаті на вітаміни та мінерали, а також володіють численними корисними властивостями для здоров'я.