Тушкована капуста в духовці

Тушкована капуста в духовці
4.6
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти (вага близько 1-1,3 кг)
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ст. томатної пасти
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Капусту нашаткувати, духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією (можна використовувати деко, попередньо застеливши його фольгою). Викласти подрібнену капусту у форму або на деко, додати близько 2 ч.л. солі і добре перемішати.
  2. Залити капусту 250 мл окропу, обережно перемішати і відправити форму в розігріту духову шафу. Готувати капусту в духовці приблизно 35 хвилин (кожні 10 хвилин виймати форму і помішувати лопаткою).
  3. Тим часом очистити цибулю і нарізати її тонкими четвертинками, моркву очистити і натерти на великій тертці. На сковороді розігріти пару ложок олії і викласти цибулю, обсмажити на невеликому вогні до золотистого кольору і додати моркву.
  4. Готувати овочеву засмажку ще кілька хвилин до м'якості моркви, помішуючи, на невеликому вогні. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем, додати на сковороду разом із 200 мл окропу та томатною пастою, перемішати та зняти з вогню.
  5. Додати засмажку в томатному соусі до тушкованої капусти, додати сіль, перець за смаком і перемішати. Тушкувати капусту з овочами близько 15-25 хвилин до готовності. Вийняти тушковану капусту з духовки, розкласти по тарілках і подавати гарячою до столу. Смачного!

Ця страва - чудовий вибір для вегетаріанців та веганів. Капуста - це важлива складова здорового харчування, оскільки вона містить багато вітамінів та мінералів. Цей рецепт можна легко змінити, додавши до нього свої улюблені овочі та приправи. Варіюйте та насолоджуйтесь цим простим, але смачним гарніром!