Горохова ковбаса: смачна та корисна закуска для посту
Кухня
Інгредієнти:
- 650 мл чистої води
- 180 гр сухого гороху
- 1 буряк
- 50 мл кунжутної олії (можна замінити будь-якою рослинною)
- 3 зубчики часнику
- сіль за смаком
- пів-ч.л. меленого мускатного горіха
- пів-ч.л. кардамону
- пів-ч.л. меленого мускатного горіха
- пів-.л. майорана
Рецепт приготування страви:
- Горох всипати в сито і ретельно промити під струменем холодної води, перебираючи руками. Потім дати повністю стекти воді та обсушити горох на паперовому рушнику. Викласти його на розпечену суху сковороду і обсмажувати близько 5 хвилин на невеликому вогні, помішуючи лопаткою.
- Пересипати горох в окрему миску, дати трохи охолонути і подрібнити за допомогою блендера або кавомолки до борошна. Всипати горохове борошно в каструлю, залити окропом (600-650 мл) і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести воду з борошном до кипіння і варити кашу близько 7 хвилин при слабкому кипінні води. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити остигати до теплої температури. Буряк очистити і натерти на тертці, віджати через 2 шари марлі близько 1-1,5 ст. соку.
- Часник очистити і дуже дрібно нарубати ножем. Додати в тепле горохове пюре олію, часник, буряковий сік і подрібнити за допомогою блендера до однорідної консистенції. Посолити, поперчити та додати спеції за смаком, ретельно перемішати.
- Зрізати верхню частину пластикової пляшки (ємністю близько 1,5 л) і наповнити нижню частину горохової кашею. Накрити верх пляшки харчовою плівкою та відправити її в холодильник.
- Горохова ковбаса повинна настоятися в холодильнику близько 10 години до повного застигання. Потім можна вийняти ковбасу з пляшки, нарізати порційними шматочками і подавати до столу в якості закуски. Смачного!
Ця закуска може стати чудовим доповненням до вашого посту чи вегетаріанського столу. Горох містить велику кількість білка, що робить цю стравою корисною і поживною для вашого організму. Крім того, горохова ковбаса є прекрасною альтернативою м'ясним закускам, які містять багато жирів та калорій.