Курячі котлети з майонезом
Кухня
Інгредієнти:
- 2 курячих філе
- 1 велика цибулина
- 2 яйця
- 3 ст. майонезу
- 2 ст. борошна
- щіпка соди
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Куряче філе промити, обсушити і нарізати дуже маленькими шматочками приблизно однакового розміру. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати ножем. З'єднати в мисці подрібнену курку з сирими яйцями, цибулею, майонезом і добре перемішати.
- Отриману масу посолити і поперчити до смаку, потім всипати борошно, щіпку соди і перемішати ще раз. Залишити фарш для котлет із майонезом як мінімум на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Можна накрити миску кришкою та прибрати в холодильник на кілька годин для маринування.
- На сковороді розігріти 50 мл олії та викласти ложкою кілька котлет. Смажити курячі котлети з майонезом приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні до рум'яності. Потім перевернути, зменшити вогонь і просмажити до готовності (ще 3-4 хвилини).
- Перекласти готові котлети з курячого філе на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. На сковороду за необхідності влити ще ложку олії, розігріти і викласти наступну партію котлет, просмажити до рум'яності з обох боків.
- Подавати готові котлети з майонезом гарячими до столу, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Цікавинки:
- Майонез в цьому рецепті не тільки забезпечує м'якість котлет, а й додає їм певну кремовість та аромат.
- Якщо ви бажаєте зменшити кількість жирності у страві, можна використовувати не всю кількість майонезу або замінити його на звичайний йогурт.
- Ви можете експериментувати з додаванням різних спецій до котлет, наприклад, куркуми, паприки або базиліку, щоб додати їм нових смакових відтінків.
- Ці котлети також чудово підходять для створення бургерів або сендвічів.
- Якщо ви маєте більше часу, можна спробувати панірувати котлети в яйці та сухарях, щоб додати хрусткості.