Курячі котлети з майонезом

Курячі котлети з майонезом
4.0
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 1 велика цибулина
  • 2 яйця
  • 3 ст. майонезу
  • 2 ст. борошна
  • щіпка соди
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити, обсушити і нарізати дуже маленькими шматочками приблизно однакового розміру. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати ножем. З'єднати в мисці подрібнену курку з сирими яйцями, цибулею, майонезом і добре перемішати.
  2. Отриману масу посолити і поперчити до смаку, потім всипати борошно, щіпку соди і перемішати ще раз. Залишити фарш для котлет із майонезом як мінімум на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Можна накрити миску кришкою та прибрати в холодильник на кілька годин для маринування.
  3. На сковороді розігріти 50 мл олії та викласти ложкою кілька котлет. Смажити курячі котлети з майонезом приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні до рум'яності. Потім перевернути, зменшити вогонь і просмажити до готовності (ще 3-4 хвилини).
  4. Перекласти готові котлети з курячого філе на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. На сковороду за необхідності влити ще ложку олії, розігріти і викласти наступну партію котлет, просмажити до рум'яності з обох боків.
  5. Подавати готові котлети з майонезом гарячими до столу, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Цікавинки:

  • Майонез в цьому рецепті не тільки забезпечує м'якість котлет, а й додає їм певну кремовість та аромат.
  • Якщо ви бажаєте зменшити кількість жирності у страві, можна використовувати не всю кількість майонезу або замінити його на звичайний йогурт.
  • Ви можете експериментувати з додаванням різних спецій до котлет, наприклад, куркуми, паприки або базиліку, щоб додати їм нових смакових відтінків.
  • Ці котлети також чудово підходять для створення бургерів або сендвічів.
  • Якщо ви маєте більше часу, можна спробувати панірувати котлети в яйці та сухарях, щоб додати хрусткості.