Рецепт: Смажені сосиски в дріжджовому тісті
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг сосисок
- 600 гр борошна
- 250 мл чистої води
- 50 гр свіжих дріжджів
- Опара для дріжджового тіста:
- 250 мл чистої води
- 3 ст. борошна
- 3 ст. рослинного масла
- 1 ст. цукру
- 1 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- Приготувати опару: у мисці змішати борошно, олію, цукор і сіль. Помішуючи отриману суміш, влити тонкою цівкою окропу, вимішати до однорідності. У теплу масу поступово всипати половину борошна, що залишилося (приблизно 300 гр), добре перемішати.
- Потім влити теплу воду, розкришити туди дріжджі і добре перемішати. Поступово ввести борошно, що залишилося, вимісити однорідне гладке тісто. Розділити дріжджове заварне тісто на кульки однакового розміру (за кількістю сосисок) і залишити їх на 5 хвилин в теплому місці (30-35С) для збільшення.
- Розкачати кожну кульку в смужку і обернути нею по спіралі сосиску. У глибоку сковороду або каструлю з товстим дном влити близько 150 мл олії та поставити на вогонь. Викласти в сильно розігріту олію кілька сосисок у тісті і прожарити до рум'яності з усіх боків.
- Перекласти смажені сосиски в тесті на тарілку, застелену паперовим рушником або серветками, щоб увібрався зайвий жир. Таким чином просмажити до готовності сосиски з тістом, що залишилося, і промокнути їх серветками від зайвого жиру. Подавати страву до столу гарячою, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!
Ця закуска з сосисками в тісті стане чудовим доповненням до будь-якого заходу. Вона не потребує багато часу або зусиль, але здатна задовольнити навіть найвибагливіші смаки. Ви також можете спробувати змінити рецепт, додавши до тіста різні спеції або приправи, щоб створити свій унікальний смак. Будьте творчими і насолоджуйтеся смачною закускою з друзями та родиною!