Рецепт тушкованого буряка

Рецепт тушкованого буряка
4.1
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 буряк
  • 2 фіолетові цибулини (можна замінити білою цибулею)
  • 1 середній помідор (можна замінити 1-1,5 ст.л. томатної пасти)
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте помідор, потрібно зняти з нього шкірку. Для цього потрібно зробити на ньому хрестоподібний надріз і покласти на хвилину в каструлю з окропом. Перекласти бланшований помідор у каструлю з холодною водою та повністю остудити.
  2. Зняти з плоду, що остигнув, шкірку і порізати м'якоть маленькими кубиками. Цибулю очистити і дрібно нарізати, часник очистити і натерти на великій тертці. Буряк очистити від шкірки і натерти на тертці або на тертці для корейської моркви.
  3. На сковороду влити 2-3 ст. рослинної олії і розігріти її. Додати на сковороду цибулю із часником і перемішати, готувати овочі 3-5 хвилин на слабкому вогні до золотистого кольору, помішуючи.
  4. Додати в сковороду тертий буряк і збільшити вогонь до середнього. Додати помідор або томатну пасту, влити пару ложок води, посолити, поперчити та додати спеції до смаку, перемішати. Накрити сковороду кришкою та зменшити вогонь до мінімуму.
  5. Тушкувати буряки на слабкому вогні близько 15 хвилин. Зняти сковороду з вогню та залишити настоятися на 5-10 хвилин. Тушковані буряки можна подавати до столу як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Цей тушкований буряк - це відмінний вибір для тих, хто любить натуральні і смачні страви. Як гарнір він відмінно підійде до м'яса, а також може бути самостійною закускою. Буряк містить багато корисних речовин, таких як фолієва кислота, калій, вітамін С, залізо та багато інших, що допомагають підтримувати здоров'я.