Рецепт тушкованого буряка
Кухня
Інгредієнти:
- 5 буряк
- 2 фіолетові цибулини (можна замінити білою цибулею)
- 1 середній помідор (можна замінити 1-1,5 ст.л. томатної пасти)
- 1 зубчик часнику
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте помідор, потрібно зняти з нього шкірку. Для цього потрібно зробити на ньому хрестоподібний надріз і покласти на хвилину в каструлю з окропом. Перекласти бланшований помідор у каструлю з холодною водою та повністю остудити.
- Зняти з плоду, що остигнув, шкірку і порізати м'якоть маленькими кубиками. Цибулю очистити і дрібно нарізати, часник очистити і натерти на великій тертці. Буряк очистити від шкірки і натерти на тертці або на тертці для корейської моркви.
- На сковороду влити 2-3 ст. рослинної олії і розігріти її. Додати на сковороду цибулю із часником і перемішати, готувати овочі 3-5 хвилин на слабкому вогні до золотистого кольору, помішуючи.
- Додати в сковороду тертий буряк і збільшити вогонь до середнього. Додати помідор або томатну пасту, влити пару ложок води, посолити, поперчити та додати спеції до смаку, перемішати. Накрити сковороду кришкою та зменшити вогонь до мінімуму.
- Тушкувати буряки на слабкому вогні близько 15 хвилин. Зняти сковороду з вогню та залишити настоятися на 5-10 хвилин. Тушковані буряки можна подавати до столу як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цей тушкований буряк - це відмінний вибір для тих, хто любить натуральні і смачні страви. Як гарнір він відмінно підійде до м'яса, а також може бути самостійною закускою. Буряк містить багато корисних речовин, таких як фолієва кислота, калій, вітамін С, залізо та багато інших, що допомагають підтримувати здоров'я.