Гречка по-купечецьки: смак, який вас приємно здивує

Гречка по-купечецьки: смак, який вас приємно здивує
4.7
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 750 мл чистої води
  • 0,5 кг свинини
  • 2 цибулини
  • 250 гр помідорів
  • 200 гр гречки
  • 150 гр моркви
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 2 ст. борошна
  • 2 зубчики часнику
  • пів-ч.л. лимонної кислоти
  • пів-ч.л. меленого мускатного горіха
  • пів-ч.л. паприки
  • пів-ч.л. червоного меленого перцю
  • пів-ч.л. чорного меленого перцю
  • пів-ч.л. куркуми
  • 1-2 лаврові листи
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясо промити, обсушити та порізати маленькими шматочками. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками, моркву очистити і натерти на тертці або порізати соломкою. Каструлю з товстим дном поставити на вогонь і розігріти.
  2. Всипати в каструлю подрібнену свинину і обсмажувати її близько 5 хвилин на сильному вогні, якомога частіше помішуючи. Потім влити до м'яса пару ложок олії, зменшити вогонь і додати подрібнені овочі.
  3. Готувати м'ясо із засмажкою по-купечецьки 5 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи лопаткою. Помідори вимити і порізати півкільцями або кубиками, часник очистити і дрібно нарізати ножем. У невеликій ємності змішати всі спеції.
  4. Всипати в каструлю зі свининою та засмажкою спеції, додати помідори, часник, промиту гречку та перемішати. Потім влити близько 700 мл окропу, додати лавровий лист і ще раз перемішати. Прикрити каструлю кришкою так, щоб залишався вузький отвір для виходу пари.
  5. Готувати гречку по-купечецьки протягом півгодини до готовності крупи. У цьому періодично перемішувати вміст сковороди. Зелень промити і дрібно нарізати, посипати готову страву та зняти каструлю з вогню.
  6. Накрити каструлю кришкою та залишити на 5-10 хвилин. Зняти кришку, розкласти гречку з м'ясом та овочами по тарілках та подавати гарячою до столу Смачного!

Гречка по-купечецьки - це страва, яка здивує вас своїм неперевершеним смаком та ароматом. Завдяки використанню спецій, таких як мускатний горіх, паприка та перець, гречка набуває неповторного смаку. Також, додавання свіжих овочів, таких як морква та помідори, робить страву більш корисною та ситною. Це ідеальний варіант для вечері з родиною та друзями, адже всі будуть в захваті від цієї простої, але дуже смачної страви. Спробуйте рецепт гречки по-купечецьки та насолоджуйтеся неперевершеним смаком!