Горохове пюре в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 л чистої води (залежно від бажаної густоти пюре)
- 450-500 гр колотого гороху
- 50 гр вершкового масла (можна замінити оливковою)
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Горох всипати в сито і промити під струменем холодної води. Всипати промитий горох у мультиварку, залити холодною водою, трохи посолити та закрити кришку.
- Готувати горохове пюре у мультиварці 2 години у режимі Тушкування. Потім відкрити клапан, спустити пару, відкрити кришку мультиварки і додати в готову кашу вершкове або оливкове масло, досолити і поперчити за смаком.
- Горохову кашу можна подрібнити до однорідності за допомогою блендера або м'ясорубки. Подавати пюре з гороху гарячим до столу. Смачного!
Це пюре можна подавати як окрему страву або як гарнір до м'яса чи риби. Воно також стане основою для приготування смачних супів. Горох містить багато білків і вітамінів, тому це пюре - це не тільки смачно, але і корисно для здоров'я.